Du är här: Start / Betyg & recensioner / Där kräftorna sjunger
Betyg & recensioner för

Där kräftorna sjunger (E-bok)

Kundbetyg 4

(66 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 13 maj 2020

Där kräftorna sjunger är en helt fantastisk bok. Och den är inte lik något som jag har läst tidigare. Författaren Delia Owens, är zoolog, och har tidigare gett ut faktaböcker. Men den här boken, blev hennes debutbok inom skönlitteraturen, vid sjuttio års ålder. Och den blev den mest sålda boken i USA förra året.

Boken är en underbar naturskildring samtidigt som den är en bok om utanförskap. Men det är också en bok om kärlek och vänskap. Och det finns även en mordutredning i boken. Det är en helt osannolik men samtidigt helt trovärdig historia.

Där kräftorna sjunger är svår att beskriva. Utan den måste upplevas. Så jag rekommenderar varmt boken till alla för en mycket fin läsupplevelse. Och självklart får boken högsta betyget av mig.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket söt saga

Selma, 16 september 2020

Allt är så vackert och sött och så naturälskande i denna bok om en otrolig liten flicka som blir lämnad alldeles ensam vid 6 års ålder. Inte bara kommer hon att klara sig bra, utan fullständigt otroligt bra, som det bör sig i riktiga sagor. Själv har jag blivit stor (77) och vuxit ifrån sådant.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ensam flicka växer upp

ellinor baurne, 2 februari 2021

Man förflyttas långt tillbaks i tiden men ändå så nära, 1950-60 talet. Hur en flicka kan växa upp ensam och vartefter hon blir äldre, från barn till ung kvinna, tar fler kontakter, lär sig mer, och blir erkänd författare eller illustratör, för flera böcker. Hur världen omkring henne betraktar henne som mycket speciell, hur hon utnyttjas men också får hjälp. Hon blir misstänkt för ett mord och ställs inför rätta.
Hur det går vet jag inte för jag har inte läst färdigt boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som fastnar

Cecilia Ekengren, 11 januari 2021

Gripande berättelse, med levande personbeskrivningar, om ett tragiskt livsöde, överlevnadsinstinkt och kärlek - både till natur och människor. Svår att lägga ifrån sig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Njutbar läsning

-, 23 december 2020

Underbart att förflyttas till detta märkliga landskap med denna märkliga rörande huvudperson.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar bok

Jeanette Karhu, 16 december 2020

Så härligt när man börjar på en bok och fastnar direkt. Jag ville inte sluta läsa, skönt att drömma sig bort och läsa om denna härliga flicka och de andra personerna i boken

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tung och deprimerande

Lars Gardan, 21 november 2020

Om du vill læsa en typisk roman om fattiga, barfotade i Sydstaterna - då är Delia Owens et klassisk val. Alkohol, våld, låg utbildning - men nära till naturen. Vet den är super-populär. Om det räcker, så läs den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk

Viktoria, 20 september 2020

Otroligt fin bok som skrivit med stor omsorg om kunskap. Jag älskade den

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som har allt!

Birgitta , 16 september 2020

En av dessa historier som etsar sig fast! Så otroligt bra, med ett njutbart språk! En ovanlig historia, svek, ensamhet, kärlek och okuvlig vilja!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej