Du är här: Start / Betyg & recensioner / Irrbloss
Betyg & recensioner för

Irrbloss (Inbunden)

Kundbetyg 4

(20 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En av Englands bästa deckarförfattare

Helena Gävert, 17 januari 2021

Egentligen skulle jag kunna skriva en hel del om Elly Griffiths men jag vill bara säga det LÄS hennes böcker om Ruth G och Nelson.Hennes beskrivningar om brottet och berättelsen runt den bara fångar en och jag vill inte att det ska ta slut.Min rekommendation läs hennes böcker

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Absolut inte hennes bästa -men funkar

@bettan_bokprataren (Örebro), 10 januari 2021

Ruth Galloway, Harry Nelson och Saltängarna, ja det är något visst med den trion. Även om jag inte tycker att de senaste i serien varit så där bra som de var i början så kan jag inte låta bli att forsatta läsa om dem. De är härliga människor och mysiga miljöer som man bjuds på och den lite torra humorn passar mig ganska bra.
Även om intrigen den här gången kändes sed till att börja med så tog den sig mot slutet och ytterligare en cliffhanger såklart avslutade den här delen.

En småtrevlig och lite charmig handling med ett och annat mord gör ju inte det hela sämre och det är som vanligt lätt att komma in i boken. Dock tyckte jag att personregistret var lite väl stort. Jag hade lite svårt i bland att ha koll på vem som var vem. Kanske det berodde på att jag lyssnade den här gången och det kan bli lite trixit om det är för många karaktärer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Seg i början, men spännande till slut

Villivonkansbooks, 12 november 2020

Jag gillar att läsa om Saltängarna och Ruth Galloway. Det är en serie som är trevlig och lite småcharmig fast den innehar ett och annat mord. Jag har läst alla böcker innan i serien och när jag såg att del 12 om Ruth släppts, så var jag tvungen att köpa den. Det är roligt att återse Ruth och alla de andra välbekanta figurerna i serien och det är lätt att komma in i boken tack vare att allt är så välbekant. Men det går inte att komma ifrån att det är oändligt segt större delen av boken och inte förrän man närmar sig slutet drivs spänningen upp rejält. Då blir det istället så spännande att jag måste sträckläsa boken för att få reda på hur det slutar. Men författaren är smart och klämmer till med en riktig cliffhanger till slut, så jag bara måste läsa nästa del om Ruth också!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läsvärd Ruth-deckare

Julia, 10 november 2020

Lagom spännande. Lite lågmäld humor, som alltid i Elly Griffiths böcker. Inte hennes bästa Ruth-deckare, de allra första har intressantare arkeologiska/historiska historier att berätta, och är mer gastkramande, men sen har det varit några med ganska tunn intrig. Här tycker jag hon lyckats övervägande bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej