Du är här: Start / Betyg & recensioner / Texter från Sapfo till Strindberg
Betyg & recensioner för

Texter från Sapfo till Strindberg (Inbunden)

Kundbetyg 4

(20 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En rejäl samling!

LMS, 3 november 2014

Vissa urval är väl tilltagna, andra är småskaliga. Vissa utdrag är lite väl små, t ex det från Bekännelser av Rousseau och ur Kvinnostaden av de Pisan. Men det är absolut en bra bok med ett stort utbud! Observera att det enbart är utdrag ur verk, ingen författarbiografi finns! Ibland kan man sakna årtal på verken.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra uppslagsverk

Lindasbocker (Sölvesborg), 22 september 2019

Studerar litteraturvetenskap och uppskattar boken. Språket i boken underlättar läsningen samt förståelsen för litteraturhistoria.
Rekommenderar boken verkligen för den som är intresserad av litteraturhistoria

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välfyllt innehåll, men halvbra typsnitt.

Christian Luu, 18 september 2014

Boken är väldigt tjock, och stoffet komprimerat. Jag förstår att textstorleken inte kan vara för stor för en bok med den här mängden av innehåll. Men många gånger var det svårt/obekvämt att läsa pga man var tvungen att hålla boken så nära ansiktet. Och med sina blyga kilon denna bok erbjuder är det ett inte alltför lättsamt arbete!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Dåligt formaterad tegelsten

Felix Bergman, 1 mars 2021

Som många andra köpte jag denna bok som en obligatorisk del av en universitetskurs. Det är ju ändå en bok publicerad av Studentlitteratur. Den innehåller många texter från många olika länder ända från Iliaden och fram till nästan modern tid. Dock är urvalet något problematiskt, då texterna presenteras i komprimerade urval, utan någon som helst bakgrundsinformation om författare eller texten. Det är verkligen bara en samling med utdrag, som bara kan vara till intresse för den som ska använda med andra kompletterande källor i studiesyfte. Finns ingen motivation till de specifika urvalen heller, och ofta är det inte ens hela kapitel som utgör utdragen.

Boken är även mycket dåligt formaterad enligt mitt tycke. Den är väldigt stor och vägen nästan 3 kilo, vilket gör det opraktiskt att konka runt på den och svårt att hålla i den när man läser. Jag föredrar att läsa i sängen, men man orkar inte hålla tre kilo i luften hur länge som... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En tung bok

Rosemari Södergren, 7 augusti 2018

En både tung och dyr bok som var obligatorisk i en universitetskurs jag gick. Den har dikter och texter från en mängd olika författare och skribenter. Det är visserligen bra att kunna få tillgång till så mycket i en volym. Speciellt dikter och brev av diktare är bra att kunna få samlat. Men samtidigt blir det så lite från varje, som ett smörgåsbord.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej