Du är här: Start / Betyg & recensioner / C++ direkt
Betyg & recensioner för

C++ direkt (Häftad)

Kundbetyg 4

(13 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bra författare!

Programmerarn, 10 mars 2017

Boken är riktigt bra!
Rekommenderar författaren och även hans andra bok om språket c!
Ser fram emot Java med Skansholm!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lärorik!

DSV-student, 27 oktober 2014

Bra bok, mycket lärorik och smidig. Dock diverse stavfel och syftningsfel, men det är inte hela världen, innehållet är så pass bra att man kan ha överseende.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är skriven på ett väldigt enkelt och pedagogiskt...

Kim Pesola, 25 november 2013

Boken är skriven på ett väldigt enkelt och pedagogiskt sätt som ger nybörjare en god möjlighet att komma in programmeringstänket och lära sig kommandona. I princip alla delar av C++-språket behandlas så även en lite mer erfaren programmerare kan få ut någonting av boken.

Övningsuppgifter finns det gott om och på Jans hemsida (som det finns länk till i boken) finns lösningar till samtliga problem, vilket var väldigt hjälpsamt.

Mitt enda klagomål (och ett stort sådant) är språket. Stora delar av boken är fyllda med massor av stavfel. Det är på den nivå att man ibland hittar mer än ett i en och samma mening och även om man försöker att bortse från det kan det bli riktigt störande ibland. Programmeringskoden verkar dock stämma bra med några få undantag, vara några finns listade på Jans hemsida.

Det känns också som att många ord har försvenskats i onödan utan att det engelska originalordet anges. Sysslar man med... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra introduktion till C++

PL, 26 mars 2012

En bra bok som tar upp det mesta inom C++ och som i denna reviderade upplaga även innehåller den nya standarden från 2011.

Det är en ren C++ bok, med det menar jag att bara C++ och dess standardbibliotek tas upp, det finns till exempel inga avsnitt om hur man gör en GUI eftersom detta inte ingår i något standardbibliotek i C++.

Boken är nog inte för den totala nybörjaren i programmering eftersom den är relativt kortfattig i sina förklaringar men eftersom boken är på svenska och det inte finns så många programmeringsböcker på svenska så kan den kanske ändå vara lämplig för nybörjaren.

Författaren har valt att översätta en del programkod till svenska, det blir ibland krystat och kan även försvåra för att lära sig väletablerade begrepp, att tex kalla ett set för "påse" är väl kanske mindre lyckat, står man dock ut med dessa översättningar så är det en mycket bra bok.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nej tack!

Jesper, 29 november 2019

Jag har tidigare erfarenhet av programmering i Java och fann trots det boken svår att förstå. Hade jag varit nybörjare inom programmering så hade det nog varit omöjligt. Kapitlen är tråkigt skrivna och det är svårt att hänga med. Övningsuppgifterna är helt okej, men även där känns de väldigt trista och enformiga.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ej lämplig för nybörjare

Bokgranskare på OffCircle AB (Göteborg), 16 september 2019

Som del av en omfattande granskning av programmeringsböcker för gymnasiet har vi läst denna bok.
C++ direkt är det hittills bästa försöket att skriva en omfattande bok på svenska om språket C++. Men den innehåller fel, och dess uppbyggnad är ostrukturerad.
Det absolut värsta är att de grundläggande byggstenar som finns i C++ inte presenteras på ett korrekt sätt. Begreppet "uttryck" ("expression" på engelska) nämns inte alls i boken. Begreppet "sats" ("statement" på engelska) nämns bara i introduktionen och där står det följande: "Man skriver normalt ett semikolon efter varje sats". Detta är fel. Det finns många sorters satser i C++ (villkorssatser, repetitionssatser och block) som INTE avslutas med semikolon. Och att skriva ett semikolon EFTER en sats är i själva verket en s.k. tom sats (mer precist en tom uttryckssats). För nybörjare är ödesdigert att varken lära sig lära sig vad ett uttryck eller en sats är.
Många av... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra överlag!

Ellinor, 26 juni 2019

För någon som lär sig programmera första gången kan boken ibland göra lite långa hopp i kunskapsnivån annars känns det lätt att lära sig, bra exempelkod i boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok men...

Martin, 2 november 2016

jag tycker inte den fungerar bra för den absoluta nybörjaren och inte heller för den som inte gillar att lära sig kodning till matematiska beräkningar vilket det är mycket av. Jag har bara börjat och jag antar att det är det bästa sättet att lära ut C++ men man kan ju ha det i åtanke när man köper boken. Om man vill ha roligare exempel ska man nog börja med ett annan bok/språk.

Jag köpte denna eftersom jag är intresserad av spelprogrammering och jag var medveten om att den förmodligen inte skulle innehålla så mycket exempel om detta. Om man har samma intresse så är denna bättre http://www.bokus.com/bok/9781305109919/beginning-c-through-game-programming/

Med detta sagt är det riktigt skönt att ha en C++ bok på svenska. Jag tycker jag kan engelska ganska bra men när man pratar i kodtermer kan engelska vara riktigt jobbigt att hänga med i. Som någon annan skrev så kanske boken går lite fort fram ibland men för att täc... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

C++ direkt

Nor Solkrin, 11 maj 2016

Mycket bra bok, snabb leverans inom Sverige, bra kvalité, inga skador eller repor. Rekommenderar denna försäljare. Allt super bra bra bra

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej