Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vägen till C
Betyg & recensioner för

Vägen till C (Häftad)

Kundbetyg 4

(9 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Superbra introduktion till språket C

Bokgranskare på OffCircle AB (Göteborg), 12 oktober 2019

Som del av en omfattande granskning av programmeringsböcker för gymnasiet har vi läst denna bok som under årens lopp blivit något av en klassiker både inom högskole- och gymnasieundervisning. Det är utan tvekan den bästa introduktionen till språket C som finns på svenska. Den går på ett korrekt sätt igenom begreppen datatyper, uttryck och satser vilket få andra böcker gör. Även begreppet pekare förklaras på ett vettigt sätt och just detta gör boken lämplig för nybörjare.
För gymnasieundervisning är boken möjligen aningen svår eftersom många av övningarna i boken är av matematisk natur. Men den kan trots detta användas som bra komplement till annan nybörjarlitteratur.
För nybörjarkurser i C++ är boken inte lämplig eftersom den handlar om C, inte C++, och en del av programexemplen är inte optimala för C++ (även om de givetvis fungerar i C++).
Kort sagt, vill man bli C-programmerare (och vill man slippa en tjock bok på engelska), börja med denna bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra lärobok, pedagogiskt upplagt med bra exempel....

Jonas Edin, 22 november 2013

Bra lärobok, pedagogiskt upplagt med bra exempel. Fungerar även bra för självstudier. Täcker in det mesta, men är lite för kortfattad här och där. Då kan det vara bra att ha lite annan C-litteratur att titta i parallellt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utmärkt bok för nybörjare

Jesper Danielsson, 25 september 2020

De flesta C-böcker på engelska(standard) är omfattande och inkluderar både grundläggande och avancerad nivå vilket gör det mycket svårt att hitta det man behöver för en grundkurs. Denna bok är lätt att hitta i och har ett enkelt register(vilket gör det lätt att hitta exakt vad man behöver vid ett visst tillfälle) vilket många programmeringsböcker inte har. Jag ska belysa att jag har erfarenheter i C++, java, python etc och ändå valde den här boken när jag började läsa C eftersom det som skiljer exempelvis C från C++ är tydligt. Jag har inte hittat någon bok som lika effektivt lär ut grunderna i C snabbt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra

Leif A, 19 mars 2013

Bra lärobok, pedagogisk och omfattande. Ibland lite kortfattad.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej