Du är här: Start / Betyg & recensioner / Och bergen svarade
Betyg & recensioner för

Och bergen svarade (Inbunden)

Kundbetyg 4

(132 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En mycket bra bok, fängslande från första stund....

INGELA HELLSTEN, 23 juni 2013

En mycket bra bok, fängslande från första stund. Sträckläst genom Europas motorvägar på väg till Italien och semester. Helt tom, som att sakna en vän när man läst klart. Lever mig in i miljön och personernas oiika livsförutsättningar som så målande beskrivs av Khaled. Anledning till att det inte blev fem stjärnor är att det blev lite långt mot slutet innan "säcken knöts ihop". Men detta är en bagatell i helheten.
Tips till alla som tvekar, LÄS BOKEN du ångrar dig inte!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt smart eller "jaha?"

Teresia Kjellgren, 15 oktober 2014

Tycker inte att den lever upp till förväntningarna som jag fått efter Flyga drake och Tusen strålande solar. Mer som novell med kapitel om olika människor. Visst finns det mer eller mindre av en röd tråd i alla kakpitel men tycker ändå att mycket lämnas obesvarat. Inte för att man behöver veta allt om alla när man har läst en roman men... Det är snarare så att jag vill läsa mer om vissa personer som har ett helt kapitel men som egentligen inte tillför historien någonting. På en nivå är det väldigt smart skrivet men på en annan nivå "jaha?".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mellan afghansk folksaga

Rosetta, 29 april 2014

och dagens verklighet utspelar sig denna roman, om en man som säljer sin dotter på grund av fattigdom i Afghanistan. Familjer splittras, syskon skiljs tidigt från varandra, familjer skingras över världen, från Afghanistan till USA, Grekland och Frankrike, genom krig och fattigdom.Språket är som honung, varmt och flytande. Jag formligen slukade den här boken - kunde inte lägga den ifrån mig förrän jag läst ut den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vi läser den i läsecirkeln och diskuterar boken Mycket...

Mary-Ann Grewe, 22 januari 2014

Vi läser den i läsecirkeln och diskuterar boken Mycket intressant och givande .Har läst de tidigare böckerna av samma författare Godkänt

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fint språk och storyn OK, men inte i klass med...

Nina , 27 december 2013

Fint språk och storyn OK, men inte i klass med tidigare böcker av författaren. Tror man att boken ska handla om de två syskonen som skrivs om på baksidan blir man besviken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Khaled Hosseini skriver mycket bra och målande. Jag...

Anna Catharina Rosenberg, 22 november 2013

Khaled Hosseini skriver mycket bra och målande. Jag tycker att boken är bra och läsvärd men den lever inte riktigt upp till föregångarna Tusen strålande solar och Flyga drake som är fantastiska.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Att läsa Hosseini är som att njutningsfullt smaka en...

yvonne sjösten (ingelstad), 28 oktober 2013

Att läsa Hosseini är som att njutningsfullt smaka en len Bailys, som att lyssna till ett vackert klassiskt musikstycke,som att betrakta ett fulländat konstverk. Och likafullt få en trovärdig, realistisk skildring av hur människor uthärdar svåra förhållanden. Hoppas på fortsättning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag tyckte den var bra, men inte fullt lika bra som...

Bokmalen, 15 oktober 2013

Jag tyckte den var bra, men inte fullt lika bra som hans tidigare böcker. Tusen strålande solar tycker jag är hans absolut bästa bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skriver fantastiskt bra om med detaljer som gör att...

Birgitta Gunolf, 5 oktober 2013

Skriver fantastiskt bra om med detaljer som gör att man känner att man förstår och kan känna med personerna i boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej