Du är här: Start / Betyg & recensioner / Lykttändaren
Betyg & recensioner för

Lykttändaren (Inbunden)

Kundbetyg 4

(87 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande lågtempo kriminalroman i Stockholmsmiljö

iLeif, 8 februari 2017

Lykttändaren är en härlig roman som i lågt tempo och med ett fint persongalleri nystar i ett mord i 20-talets Stockholm på ett både spännande och överraskande sätt. Här är man långt i från alla moderna pang-pang deckare med skruvade motiv. Skönt!

Detta är verkligen något för den som känner till och är intresserad av Stockholm, och kan följa hur staden var förr både stadsplanemässigt och socialt. Det är lätt att följa med i miljöerna och fascineras över hur snabbt staden förändrats på knappt 100 år.

Ser redan fram mot nästa roman kring huvudpersonerna.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Villastaden

Håkan , 19 maj 2017

Det har sagts att andra boken är ett elddop för författare.Det märks inte här.Stilsäker,med en genomarbetad "story"och med allt det som vi som gillade den första känner igen och gillar.Ser fram mot den tredje...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande bok i 20-talsmiljö

Boken är precis som Ljunghills tidigare bok i 20-talsmiljö en bladvändare som det är svårt att lägga ifrån sig. Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven och intressant tidsskildring

JC, 1 mars 2017

Välskriven och spännande och i paritet kvalitetsmässigt med författarens första bok.Tyckte man om den första blir man inte besviken här.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Initierat

mats olofsson, 22 februari 2017

Ljunghill skrivier otroligt initierat om svenskt polisarbete på 20-talet, men språket är lite torrt. Parallella handlingar hade speedat upp det annars ganska makliga tempot. Men gillar man gamla stockholmsmiljöer är det en guldgruva!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stockholm med omnejd på 20-talet

Lars Asplund, 15 februari 2017

Mycket spännande ända in i det sista. Bra Stockholmskildring så man fick en uppfattning om hur staden såg ut och fungerade på 1920-talet

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

"Lykttändaren" - intressant och ovanlig deckare.

Birgitta Forssell, 2 februari 2017

Jag har inte läst ut den ännu men har ändå hunnit att få en uppfattning.
Upplägget är intressant och ovanligt. Hans svenska är otroligt njutbar!
Jag längtar efter att få fortsätta läsa. Det blir av så fort jag får tid!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppen bok

Maria Rytters, 2 februari 2017

Boken ger en mycket bra bild av hur det var på den tiden. Roligt att läsa om hur Stockholm och dess omgivning såg ut. Författaren bygger om spänningen bra och inte förrän i slutet av boken kan man ana vem mördaren är.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lykttändaren

Ulla Birgitta Jarl, 27 januari 2017

Boken var lite annorlunda som deckare betraktat. Man fick ta del av ett Stockholm vid seklets (1900-talet) början och det var extra intressant, framför allt hur de tilltalade varandra!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej