Du är här: Start / Betyg & recensioner / Never let me go
Betyg & recensioner för

Never let me go (Inbunden)

Kundbetyg 4

(33 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mörk spänning

Per-Erik Hägglund, 7 november 2017

Den engelska internatskolans idyll och klaustrofobiska bubbla är utgångspunkten och inramningen för romanen. Elevernas synbart vardagliga dilemman, relationer och obesvarade frågor om livet skuggas av en stor och mörk sanning som växer fram kapitel efter kapitel. Med ett genialiskt enkelt språk väcker Ishiguro något olustigt inom läsaren, men också frågor om livets och individens värde, allt inkapslat i en strålande mörk och lysande roman.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok - fantastiskt språk

Lars Olsson, 26 mars 2018

En ruggig historia som ligger inom ramen för vad som skulle kunna bli verklighet. Science fiction av det lågmälda slaget.

Har också lyssnat på den som ljudbok på engelska vilket kan varmt rekommenderas för de läsare som fångas av Ishiguros språk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskar den här boken

Kim M. Kimselius, 24 februari 2018

Språket fångar mig direkt, rakt, enkelt och rikt. Miljön är en engelsk internatskola. Redan från början byggs mystiken upp. Vad är det egentligen som händer där på skolan? Är det något speciellt med eleverna? Bit för bit nystas verkligheten upp och är nog så skrämmande. Den skildrar en framtid som jag hoppas aldrig blir verklighet, där vissa individer är mindre värda än andra. Eleverna har många frågor, som de så småningom listar ut svaren på själva.

Jag älskar verkligen den här boken och rekommenderar dig varmt att läsa den!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En berättelse om unga människors liv

Barbro Ridman, 8 februari 2018

Jag fascineras av författarens förmåga att skriva en historia så typiskt engelsk. Och som visar sig handla om det man inte förväntar sig. Funderar också på om det kommer att bli en verklighet i framtiden

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Etik i medicinsk teknisk forskning

Roger Lindqvist, 17 januari 2018

En djup, men stillsam berättelse om konstgjorda (?) organdonatorer som "föds upp" för att ge andra människor chansen att få en sjuk kroppsdel utbytt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej