Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vardagar
Betyg & recensioner för

Vardagar (Inbunden)

Kundbetyg 4

(89 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Lundell har skrivit en fin dagboksvolym

Thomas Nydahl, 21 maj 2018

Ofta i texten är detta ett gripande vittnesmål från en man som minst en halv mansålder också varit en av Sveriges mest omskrivna, uppskattade och i folkhavet djupast förankrade artister. Hans plats i världen är gården på Österlen, den plats som varit hans i tjugo år. Där betraktar han det fools paradise som är den svenska politiken, han spanar mot bortre änden av bukten där SD-ledaren bor, han som vid sidan av centerledaren bäst får igång Lundells misstro och förakt.

Ingen kommer idag undan den mordiska islamismen, inte heller Lundell. Han skriver klokt om den religiösa dårskapen, om hur vårt eget land mer eller mindre bjudit in den. Och han sörjer det folkhem som hans avlidna far var med och byggde. Han skriver också rörande om sin mycket gamla mor, fortfarande i livet.

Som ett vittnesbörd från svenskt kulturliv och som en bild av ensamheten på gamla dagar kan jag rekommendera till läsning det Ulf Lundell skriver. ... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Åter en generationsroman!!

Allan Jan-Olof Wildén (Norrköping), 11 juni 2018

En underbar bok. Lundell har återigen lyckats skiva en generationsroman! 42 år efter Jack!! Håller helt med Lindeborg i AB om detta. Här finns han humor och bitska kommentarer om alla B-C kändisar. Kolla bara när Läckberg slår knut på sig själv av ilska !!. Jag var med på 70-talet och nu..älskar boken <3

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket underhållande livsbetraktelse

Owe Ivarsson, 12 juli 2018

Den är fylld med humor och en portion vemod. Den är en stor läsupplevelse! Svårt att lägga boken ifrån sig. Jag gillar växlingen mellan två olika tidsspår. Det ger boken en speciell dimension. Årets svenska bok? Augustpriset?

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En sommar med Lundell

Sissinghurst, 28 maj 2019

Att läsa Ulf Lundell är som att umgås med honom - på gott och ont. Pratigt, lite trött och stundtals gnälligt men stundtals också engagerat, intelligent, stringent och angeläget - om klimat, kärleksbrist, natur, samhälle och politik.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vi som vet mest !

Carlito, 4 januari 2019

Lundell är inte helt konsekvent i sitt filosoferande över nutidens tillstånd .
Dock , oerhört roande och tänkvärd läsning ,kan rekommenderas varmt .

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ren njutning

Bridget, 8 december 2018

Har inte läst boken utan njutit mig igenom nästan alla sidor. Ca 20 sidor kvar nu som jag sparar för att få stanna i Lundells vardag. Vet inte om det är för att vi är ungefär lika gamla, uppvuxna i stockholmstrakten eller Lundells behandling av språket. Ser fram emot nästa bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vardagar

Michael Kolterjahn, 3 november 2018

Vardagar är precis vad titeln säger, ett "slumpmässigt" urval vardagshändelser i Ulf Lundells liv. Prosan är fängslande , korthuggen. Ofullständiga meningar. Driver läsaren framåt. Ett läsmåste

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lundell är Lundell

Mostereva, 23 juli 2018

Lundell är Lundell i dubbel bemärkelse, inte längre gömd bakom alias.
Tycker mycket om boken och hans betraktelser kring aktuella händelser.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt lysande! Varmt rekommenderad läsning!

Jim Johansson, 6 juni 2018

En klarsynt och gripande både personlig och i högsta grad relevant omvärldsanalys! Full pott till Uffe, hans bästa litterära arbete på länge!

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej