Du är här: Start / Betyg & recensioner / Nästa! : en läkarroman
Betyg & recensioner för

Nästa! : en läkarroman (Inbunden)

Kundbetyg 4

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Träffsäker!

-, 29 april 2020

Nästa! är en smart och trovärdig relationsroman med genomäkta karaktär. Jag kommer förmodligen aldrig att se på en allmänläkare med samma ögon igen efter att stiftat bekantskap med Dr Elin. Hennes tankar om patienterna får mig att skratta högt rakt ut flera gånger.


Samtidigt som Nästa! är underbart sarkastisk och slagfärdig så finns där en eftertänksamhet med ett litet skavande obehag över hur vi människor är och agerar ibland. Elins läkarroll står i bjärt kontrast till hur hon själv lever sitt eget liv. Hon har många tankar om och kring patienterna hon träffar, hur de borde leva sina liv medan hon själv inte alls lever upp till den standard hon sätter upp för andra.

Författaren låter oss se det mindre smickrande beteende människor uppvisar när vi inte orkar ta ansvar för en situation eller relation fullt ut. Som läsare utmanas jag att tänka själv, jag får inte "det korrekta" serverat på nåt silverfat, ingen ... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 18 maj 2020

Boken Nästa! - En läkarroman är den första boken som jag läser av den norska författaren Nina Lykke. Men det är definitivt inte den sista, för jag tyckte mycket om den här.

Som jag har förstått det så har författaren skrivit tre romaner och en novellsamling, men bara två romaner finns översatta till svenska, och det är den här boken och boken Nej och åter nej. (Har den boken, oläst, här hemma, och måste nog ta och läsa den).

Som sagt, jag tyckte mycket om den här boken. Den är väldigt rolig på ett ironiskt och satiriskt sätt. Den har mycket hög igenkänningsfaktor och är välskriven och lättläst. Och den är inte bara rolig, utan även berörande.

Jag rekommenderar varmt boken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Detaljrik och välskriven men lite tråkig

@bokslukarfeministen, 10 november 2020

Nästa! är en relationsroman som är väldigt djup och välskriven och som dessutom var nominerad till årets bok. Personbeskrivningarna känns oerhört äkta och detaljrika vilket är någonting jag verkligen uppskattade med boken. Jag gillade även att den finns en viss ironi i boken. Dock tycker jag tyvärr ändå att handlingen känns lite tråkig och händelselös vilket gjorde att jag inte riktigt fastnade i den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej