Du är här: Start / Betyg & recensioner / Broder Jakob
Betyg & recensioner för

Broder Jakob (Inbunden)

Kundbetyg 5

(77 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mycket bra

Observer, 8 april 2019

Har läst alla i serien och även denna bok får liksom de tidigare fem stjärnor. Om någon tänker köpa boken är det ett "måste" att läsa de tidigare.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4,5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 4 april 2019

Emelie Schepp är en av dom författare som jag har följt från första början. Och hon har verkligen bara skrivit bättre och bättre för varje bok. Här är länkar till mina recensioner av dom fyra tidigare böckerna i serien om åklagaren Jana Berzelius: Märkta för livet, Vita spår, Prio ett, och Pappas pojke.

Broder Jakob är alltså den femte boken i serien, och det är den allra bästa hittills, tycker jag.

Boken är välskriven, spännande, lättläst, otäck och inte förutsägbar. Och jag tycker väldigt mycket om karaktärerna i boken, inte bara Jana, utan även Mia, Henrik, och dom andra personerna som återkommer i varje bok.

Rekommenderar boken varmt, och ser fram emot fler böcker i serien. Speciellt eftersom det är en liten cliffhanger i slutet, trots att boken även är helt avslutad.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Anders Roger

Anders Roger Petersson, 14 maj 2019

Boken innehåll var med många personer svårt att hålla reda på, och korta kapitell som hoppade från handling till handling. Halva boken var mycket trög, allt hände mot slutet

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Broder Jakob - sover du?

Staffan Söderqvist, 9 maj 2019

Hej - Jag gillade skarp hennes tidigare böcker om Jana.
Men denna den 5:e delen, tyckte jag var lite trög i halva boken.
Sedan kom den sig i slutet och blev riktigt spännande.

MVH/Staffan
Deckarfantast

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändare som är så bra

E. Berglöf, 5 april 2019

Återigen fångar Emelie mig från första raden och jag vägrar släppa i från mig boken för ens jag har slukat alla sidorna.

Vad är det då som gör att jag gillar Emelies böcker så mycket? Jag tror att det är flowet i berättelsen, det rappa språket och hennes konst att hålla mig nyfiken. Hon är extremt duktig med att få parallellhandlingarna att fungera och att få dem att flyta ihop på ett snyggt och bra sätt.
Jag säger bara vill du ha " En spännande, fartfylld och så välskriven bok, så BRODER JAKOB"
Och för mig är det bara att hoppas att Emelie har många intressanta och spännande idéer i sitt huvud, för jag vill att Jana snart ska vara tillbaka, så jag får en dos av familjen igen.
Läs mer på min blogg: https://bokprataren.blogspot.com/2019/04/broder-jakob-emelie-schepp.html

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underhållande bladvändare

Villivonkansbooks (Örebro), 4 april 2019

Broder Jakob är den femte boken i serien om åklagare Jana Berzelius. Jag har läst alla böcker i serien och tycker att de senaste har varit riktigt bra. I Broder Jakob möter vi en något nedtonad Jana, här tar hennes tidigare liv inte lika stor plats som i de tidigare. Dock är hennes känslor stora och hon går fortsatt sin egen väg. Jag gillar Janas lite komplicerade person som visar att det finns både goda och mer mörka sidor i en och samma person. Liksom i tidigare böcker är tempot rappt och handlingen utspelar sig på en vecka. Jag gillar att det inte är någon segdragen handling med månader av polisarbete utan en kvick utredning som driver framåt. Är så glad för att boken utspelar sig i Norrköping och inte i Stockholm som många andra svenska deckare. Emelie är ruskigt bra på att få till sidvändare som är omöjliga att lägga ner! Broder Jakob rekommenderas till dig som gillar välskrivna och underhållande deckare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning från första sidan ända till slutet!!

ElinsBokhylla , 3 april 2019

Först och främst vad jag har längtat efter Emelie Schepps nya bok Broder Jakob och vad jag har sträckläst denna bok, den är så extremt bra och spännande!

Efter förra delen, Pappas Pojke så var jag väldigt spänd över hur fortsättningen skulle gå och jag blev riktigt glatt överraskad över handlingen och slutet, vilken cliffhanger dessutom!!

Tidigare har jag tyckt att det varit bra att Emelie Schepp fokuserat på karaktärernas jobb, bokens fall och så vidare men i denna bok uppskattade jag att hon hade vävt in mer privatliv och mer känslor. Man fick definitivt se en helt annan sida av Jana, en mer känslomässig och mjuk sida istället för den hårda och tuffa sidan som man har fått se tidigare i böckerna. Det tyckte jag verkligen om, det gör att i alla fall jag har lättare att sympatisera med Jana än vad jag hade tidigare.
Det är skönt att se Jana som en helt vanlig person och inte som den inneslutna och hårda kvinnan... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej