Du är här: Start / Betyg & recensioner / Renoveringsobjekten
Betyg & recensioner för

Renoveringsobjekten (Inbunden)

Kundbetyg 5

(13 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Varm och gripande roman!

Lollos bokhörna, 22 juni 2020

En varm och gripande roman om kärlek och vänskap. Susanne har brutit upp från sitt äktenskap och jobbet på en arkitektfirma i Stockholm. När hon får ett frilansuppdrag i Roslagen blir det en chans att börja om. Men uppdraget blir mycket större och mer komplicerat än vad Susanne tänkt sig.

Renoveringsobjekten är en kärleksfull roman med hjärta och smärta. Det är en underbar och charmig berättelse som man inte vill ska ta slut för fort. Eli är bra på att bygga upp en vacker historia, relationer och att beskriva och gestalta personer och miljöer. Språket är lätt och boken går fort att läsa. Det här är en ljuvlig bok som passar bra till sommarledigheten.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underbar!

Anna Bokmal, 29 maj 2020

Till att börja med behöver jag erkänna en sak:
Jag är ingen van feelgood-läsare. Nej. Jag tillhör kanske mer feelbad-facket...? nej, skämt åt sido. Men jag gör mina tappra försök då och då, tyvärr slutar det ofta med att jag tappar intresset efter ett par kapitel. Men så ramlar jag över en feelgood som får mig att fastna totalt. Det här är definitivt en av dem.

Underbar historia, genuint äkta och trovärdig på alla sätt med fina karaktärs- och miljöbeskrivningar. En feelgood som har allt; ett mysigt litet samhälle med engagerade människor som vill göra skillnad, och förstås kärlek och ett spänningsmoment. Jag vill packa ihop mitt bohag och sticka till det charmiga Grävinge på stört. Språket flyter lättsamt och självklart, vilket bidrar till att boken bara kan läsas på ett sätt; i ett enda sträck! Det här kommer att vara en av bästa böckerna 2020, utan någon som helst tvekan!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Varm och mysig!

Villivonkansbooks, 24 maj 2020

Jag har läst alla böcker som Eli skrivit och tycker väldigt mycket om hennes böcker. Renoveringsobjekten är en fristående fortsättning på Brevvännerna som släpptes förra året. I förra boken var det Malin och Erik som stod i fokus, i denna är det istället Eriks exfru Susanne. Susanne bor i Stockholm men får ett frilansuppdrag i lilla byn Grävinge i Roslagen och hon beger sig dit. Mån om att göra ett så bra jobb som möjligt och sen snabbt sticka tillbaka hem till Stockholm igen. Men under tiden i Grävinge kommer Susanne nära ortsborna och finner en fin gemenskap som håller samman byn.
Eli är en mästare på att skildra mysiga och levande miljöer på landsbygden. Miljöerna är alltid lika välbeskrivna och får mig att genast vilja åka till stället hon beskriver och Renoveringsobjekten är inget undantag. Jag gillar att vi får se gamla karaktärer från tidigare böcker skymta förbi i bakgrunden i böckerna och likaså det berömda trekaffet. D... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Säger bara LÄS

@bettan_bokprataren (Örebro), 16 maj 2020

Jag kan bara instämma i hyllnings kören och med varm hjärta säga att Eli verkligen har lyckats med uppföljaren till Brevvännerna. Hon är tillbaka med en ny varm relationsroman.
Här sitter jag nu med boken i knät och en av mina första tankar var...
Nej, den är slut! Men i samma andetag kom insikten den var ju hur bra som helst, jag till och med snäppet vassare en Brevvännerna. Hur nu det kan vara möjligt.
Berättelsen är otroligt varm och med den charmiga lantliga idyllen och med den härliga tonen av gemenskap och kärlek som löper som en röd tråd genom hela boken gör att jag har en go känsla när jag läser varje sida.
Hela recensionen på https://bokprataren.blogspot.com/2020/05/jag-kan-bara-instamma-i-hyllnings-koren.html

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En vacker & oemotståndlig feelgood

millimys_books (Veberöd), 14 maj 2020

Detta är den fristående fortsättningen på Brevvännerna, som jag för övrigt också älskade! Vi får följa Eriks fd fru Susanne från storstaden till landsbygden där hon tar sig an ett frilansuppdrag som arkitekt. I den lilla byn Grävinge ska hon rita om en gammal fabrik till ett hotell. Men som alltid så är det inte alltid som det verkar¿. jag väljer att inte spoila mer för jag tycker du ska läsa boken själv istället ❤️

Det är en otroligt varm historia med den lantliga idyllen som genomsyrar sidorna med gemenskap och kärlek. Det handlar om livet, kärleken och att våga. Lita på sin intuition.
Vad är rätt. Vad är fel?

Med tårarna rinnande nerför mina kinder läste jag de sista sidorna¿jag kan inte sätta fingret på vad det är som berör mig så innerligt, men värmen & kärleken i allt det enkla & vackra. För det är en vacker berättelse på alla sätt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

bra

MG, 27 september 2020

Älskar elis böcker! Tror inte det går att tycka illa om denna,man fastnar snabbt och kan inte lägga den ifrån sig

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag ville inte att den skulle ta slut!

Boktanten, 25 augusti 2020

Vilken härlig bok, vilken härlig miljö och vilka härliga människor. Allt känns så varmt och gemytligt, som en Astrid Lindgren-saga för vuxna. Jag hade mycket svårt att lägga ifrån mig boken och smet undan från disken flera gånger bara för att få läsa lite till. Boken är lättläst och tog slut alldeles för fort.

Eli Åhman Owetz har ett sätt att skriva som gör att man glömmer tid och rum, det enda som existerar är personerna i boken. Jag gillar hennes sätt att plocka en karaktär från en annan bok och låta den få en helt egen historia. Vem vet vem det blir nästa gång? Kanske Ingegerd som får återuppleva sin ungdom som killmagnet? Oavsett vem det blir så skulle jag vilja att den boken var klar nu!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En feelgoodpärla

veronicas_bok_bak_liv, 29 juli 2020

Jag har tidigare läst författarens förra bok "Brevvännerna" och älskade den boken så mina förväntningar var höga och mina tankar - Hur ska författaren lyckas med en fullpoängare igen? Men WOW! Vilken pärla Eli lyckats skriva.

Det här är en fristående fortsättning på förra boken där Susanne lämnar sitt äktenskap med Erik och hon får ett drömuppdrag som arkitekt i den lilla gamla fabriksorten Grävlinge. Susanne flyttar in i den nedlagda Konsum butiken och hennes arbete är rita om en gammal skofabrik till ett lyxhotell och i planerna ingår att alla hus längs med Fabriksgatan ska rivas. Ganska snart lär hon känna grannarna och Conny, dom blir hennes vänner och hennes uppdrag om att riva husen längs gatan har hon hållit hemligt och hon får allt svårare och svårare att utföra sitt arbete.

Den här boken älskade jag. Den är välskriven, lättläst, har ett bra språk och ett bra flyt. Intressanta och underbara karaktärer och ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskar den

Stinas_boksida, 28 juni 2020

Susanne bor i Stockholm. Hon har efter 23 år skilt sig från Erik, och slutat på arkitektfirman. Nu ska hon satsa på att jobba som frilansande arkitekt. Men det är inte så lätt att få uppdrag.

Men så får hon ett uppdrag i byn Grävinge. Det hon trodde skulle bli ett snabbt jobb och sen hem till Stockholm igen, visade sig vara ett betydligt större jobb. Så hon bestämmer sig för att bo i byn under tiden.

När hon fått veta hela uppdraget, känns det inte helt rätt.
Efterhand som hon lär känna byborna känns hennes uppdrag allt jobbigare att utföra. Men vad kan hon göra?

Wow, vilken bok. Helt underbar feelgood, med så härliga karaktärer och fina miljöbeskrivningar. En lantlig idyll med så mycket kärlek och gemenskap.
Jag ville inte boken skulle ta slut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej