Du är här: Start / Betyg & recensioner / Dragoner
Betyg & recensioner för

Dragoner (Inbunden)

Kundbetyg 3

(9 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spänning i hästmiljö!

Jennifer, 3 maj 2021

Dragoner handlar om Mira Westman vars morfar har dött. Det påstås att han supit sig full i sin ensamhet, ramlat och dött av fallet. Men när hennes syssling Ville försvinner under ungefär samma tidsperiod, börjar hon förstå att allting inte står rätt till i hennes barndomsby. I det spirande försommarlandskapet staplas hemligheter på hög, samtidigt som hästgården står i blom.

Alltså. Hästar i deckare - jag var såld redan vid det. Men jag hade önskat mer från den här. Jag hade önskat mer intriger, mer hemligheter och mer kusligheter. Den kändes som en ganska standard mysteriebok med där hästar också fick vara med i fokus. Under läsningens gång påminde den mig om Ödesmark, i den typ av relationsdrama som går snett och hur de som känner till den i bygden gör allt för att hålla hemligheten fast.

Jag känner inte riktigt att intrigen tätnar, och jag tror det kan bero på att Hellbrand i många avseenden istället fokuserar p... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välskriven och spännande

@bettan_bokprataren (Örebro), 5 april 2021

Jag måste medge att jag tyckte starten var lite trög. Jag tror det beror på att för mig som inte är ett skvatt intresserad av hästar kändes som om jag inte skulle gilla innehållet. men se så jag bedrog mig. Ganska snabbt var jag fast och då blev det sträckläsning samt att jag lyssnade när jag inte hade möjlighet att läsa.
Det här en berättelse som där vi får följa ett antal personer ur deras perspektiv och alla dessa personer är mycket väl beskrivna och intressanta.

Gertruds sätt lägga ut ledtrådar en hit och en dit gör att det blir otroligt spännande och samtidigt omöjligt att få koll på vem och varför. Jag har hela tiden en känsla av att något väldigt fruktansvärt har hänt och att utgången är oerhört oviss.

Ett enkelt och rakt språk som är detaljerat och miljöbeskrivningarna är målande. Drivet är på topp och intrigen lysande. "Dragoner är en spänningsroman i idyllisk - och starkt hierarkisk - landsbygdsmilj... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spänning i annorlunda miljö!

-, 23 mars 2021

Här hittar vi inte några poliser eller utredare, men läsaren blir genast varse om att faran är högst närvarande mitt i denna vackra hästgårdsidyll. Uppfriskande att lämna polisstationer och storstäder, och landa i en annorlunda och outforskad miljö.

Till en början är tempot relativt lugnt, bortsett från öppningsscenen, för att sedan växla upp spänningen ordentligt mot slutet. Skickligt och dynamiskt upplägg med flera olika berättarröster där Mira är den dominerande. Karaktärerna är intressanta och nyanserade, med trassliga familjeband och relationer vilket ger liv och trovärdighet till historien. Under den sista, och tredje delen, av boken ägnande jag mig åt regelrätt sträckläsning - trots att klockan med god marginal hade passerat midnatt.

Ser redan fram emot de resterande delarna i Östgötasviten!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej