Du är här: Start / Betyg & recensioner / Choklad : mer av det goda
Betyg & recensioner för

Choklad : mer av det goda (Kartonnage)

Kundbetyg 5

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Boken är väl skriven och går in bra på djupet om man...

Kokbokssamlerskan, 20 juni 2013

Boken är väl skriven och går in bra på djupet om man vill lära sig hur chokladframställningen går till, hur den bör behandlas och varför. Den är fantastisk om man vill lära sig hantera choklad rätt.

Recepten är inspirerande och låter väldigt goda, men det är sannerligen inte nybörjarnivå på dem. De förutsätter ofta en viss grundläggande kunskap i köket och en ganska bred samling ingredienser och ofta specialverktyg. Många av recepten förutsätter att man har tillgång till en marmorbänk.

Mitt största problem med boken är egentligen att den gör rätt mycket smygreklam för Valhrona. Det må vara riktigt bra choklad, men jag hade gärna sett det nämnas att den är anpassad efter sagda märke.

Sammanfattningsvis, har man höga ambitioner, kunskap och gillar att jobba med Valhrona är det en fantastisk kokbok. Annars finns simplare och bättre alternativ.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gav bort en fin bok till en nybakad konditorstudent....

Gav bort en fin bok till en nybakad konditorstudent. fina och tilltalande bilder så provbakat har jag tyvärr inte. Jag önskar mig en sådan bok själv, fick tipset av min dotter som själv är konditor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej