Du är här: Start / Betyg & recensioner / Rockefeller : en klimatsmart historia
Betyg & recensioner för

Rockefeller : en klimatsmart historia (Inbunden)

Kundbetyg 5

(21 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Otroligt!

BH, 1 juni 2019

Förf. är den förste - mig veterligt - som på ett övertygande sätt lyckats belägga hur en av världens mäktigaste familjer både kan tjäna pengar på fossila bränslen samt bedriva propaganda för att fossila bränslen omgående leder till jordens undergång. Finns en rad böcker och dokumentärer på området - men ingen som lyckas belägga detta på ett vetenskapligt sätt med fotnoter som hänvisar till offentligt källmaterial där ägarförhållanden, styrelseposter, finansiering och uttalanden beläggs. Boken är helt klart en akademisk bedrift och vad jag kan avgöra saknas helt internationella förebilder. Detta är grundforskning på hög nivå. Det skrivs inte rakt ut i boken men läsningen gör det uppenbart att vi lever i ett massamhälle. Den lilla människan har dock en känsla av självständighet och demokratiskt beslutsfattande. Men tittar man närmare är det uppenbart att de viktigaste politiska frågorna alltid har fattats av olika elitgrupperingar. Som... Läs hela recensionen

8 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vad säger man?

Homer, 18 oktober 2019

Här behöver man inte övertygas om några konspirationsteorier i det fördolda, allt har skett med öppen agenda. Målet med en världsregering utan överdriven demokratisk legitimitet, befolkningsbegränsning och annat dylikt tveksamt, ska uppnås genom att folk skräms från vett och sans av mer eller mindre påhittade skräckscenarier om en klimatkatastrof.
Boken är författad av en (f d?) miljöpartist, vilket inledningsvis gjorde mig tveksam - vart vill han komma? Men ingen kan läsa den här boken utan att förstå Nordangårds i mitt tycke ärliga och sympatiska anslag.
Jag saknade ett personregister, det hade varit användbart, och möjligen även ett mer lätthanterligt sätt att hantera noter, förslagsvis i sidfoten.
Men på det hela en fascinerande bok vars blottläggande av otäckheter gör att man ser världen annorlunda efter läsning.

6 av 7 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En skrämmande och ögonöppnande historia

Pia, 5 juni 2019

Jacob Nordangårds bok om Rockefellerklanens och deras medhjälpares långsiktiga, olycksbådande, välplanerade och målmedvetna agenda för att nå målet, en ny världsordning, är en helt otrolig läsning. Hans gedigna, väldokumenterade forskning är imponerande och avslöjande. Han avslöjar hur Rockefellerfamiljen gett sig in på alla tänkbara områden i samhället, politik, religion, New Age-rörelser, miljögrupper m.m., för att kunna nå ut med klimathotsbudskapet och skrämma mänskligheten till att vilja ha en världsregering med makt att "rädda planeten". De avslutande kapitlen om transhumanism, om hur forskare vill förbättra oss människor med teknik, hur forskare vill skapa "smarta städer" och "smart" teknik för att kunna övervaka och kontrollera och styra oss alla, var aningen mer än jag orkade läsa på en gång. Jag fick ta pauser. Det är en av de viktigaste böcker som skrivits på många år.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Århundradets viktigaste bok för att förstå nutid.

Thomas Olsson, 4 juni 2019

Vill man förstå Rockefellers och Globalisternas agenda att bryta sönder nationernas egen-kontroll och självbestämmande, för att därmed få kontroll och monopol på hela världens bank och energi verksamhet så att de kan maximera sina vinster och sin makt på bekostnad av invånarna, framför allt då medelklassen är denna boken ett måste.
Demokratin och yttrandefrihet är redan kraftigt åsidosatt inte minst av ett indoktrinerat P.K samhälle där alla nyanser med avvikande åsikter bemöts med slagord och anklagelser enligt en noga planlagd "Modus Operandi", exempelvis "konspirationsteorier", "klimatförnekare", rasist" eller "högerextrem".
Yttrandefriheten är redan strypt och ett övervakningssamhälle är på ingång med stormsteg.
Politiker är lockade med kraftigt ökade arvoden och maktpositioner samt att "få vara med i elitklubben" om de för "Globalistenas" elitistiska politik, vilket har gjort dom kraftigt korrumperade både direkt oc... Läs hela recensionen

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

viktiga fakta

Eva Backlund, 9 augusti 2019

En intressant bok om ett mycket viktigt ämne, men lite rörigt skriven. Här finns många fakta som visar sambandet mellan familjen Rockefeller och olika frågor som engagerat miljörörelsen, i första hand klimatfrågan. Boken visar också tydligt hur miljörörelse och så kallade vänsterpolitiker realiter kommit att gå kapitalets och maktelitens ärenden. Men det är för många fakta som tas fram, ibland lite huller om buller, så att huvudlinjerna ibland går förlorade.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läser man ingenstans....

Aldo, 15 juli 2019

Mycket intressant läsning.
Är allt verkligen är sant ? Man får sig en rejäl tankeställare, och vidgade vyer.
Det kritiska tänkandet i samhället , fr a hos journalister , måste förbättras !

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Måste läsas av den som vill förstå världen

Åke Blomdahl, 14 juli 2019

Jacob Nordangård har gjort en grundlig undersökning av klanen Rockefellers "filantropiska" verksamhet. Bokens centrala tema är hur klimatfrågan har skapats och använts av forskare, teologer och politiker som går i klanens ledband och tjänar dess långsiktiga ambition om världsherravälde. Nordangård behandlar också hur Rockefellerimperiet använder i oron för överbefolkning, lockar med eugenisk "förbättring" och odlar det transhumana drömmen om evigt liv genom sammansmältande mellan människa och maskin.
Allt tycks kräva en central global styrning av en världsregering styrd och en klass av utvalda med Rockefellerättlingar i ledningen - en upplyst autokrati.
Motståndet som kommer från "bakåtsträvande" människor ska i första hand bekämpas med kulturell krigföring. Rockefellers är inblandade i att driva fram den moderna konsten och den "internationella stilen" inom arkitektur. Det ska vara grandiost men opersonlig och bryta så mycke... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Imponerande verk

Charlie, 3 juli 2019

Mycket får man veta som man inte haft en aning om.

Mycket omfattande notapparat och källhänvisningar i var och varannan mening men det är förstås nödvändigt en bok av det här slaget. Utan detta hade boken avfärdats som svammel, fantasier och konspirationsteorier.

När man läser boken får man inte drunkna detaljrikedomen utan samtidigt hålla blicken lyft mot de stora linjerna.

Ingenting bara "händer" här i världen, vad som sker beror på ett omfattande, långsiktigt och målmedvetet arbete av dem som drar i trådarna bakom kulisserna och finansierar det hela.
Inte minst förmågan att få andra att finansiera deras agenda.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En viktig bok

Ragnar, 28 oktober 2019

Oljeindustrin sägs finansiera klimathotsskeptiker men här visas att oljemiljardären nr 1 Rockefeller är hjärnan och finansiären bakom klimatalarmismen för att skapa ett globalt världsherravälde.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej