Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det som ingen ser
Betyg & recensioner för

Det som ingen ser (Inbunden)

Kundbetyg 4

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Verklighetsbaserad skräck

Brijdeep Kaur, 15 maj 2020

Jag vet verkligen inte vad jag ska säga efter jag läst boken. Herregud vilken lögnare, manipulerade man Patrik är! Jag blir så arg 😡😡
Jag har läst mycket om män som är manipulerade och som beter sig väldigt annorlunda hemma men Patrik i boken är så skrämmande, så hotfull, även mot sina egna barn att han är ingenting likt jag har läst förut! Och så stackars, stackars barn!!! Jag är barnpedagog och jobbar på förskola och jag grät och mitt hjärta gick sönder 💔💔när jag läste om hur illa barnen mådde pga en manipulerade och kontrollerade far. Undrar även varför ingen pedagoger på förskolan/skolan reagerade på att barnen inte mår som de ska när inte själv Anne vågade och skämdes.
.

Usch vilken hemsk historia att läsa! Och att Anne själv aldrig får lugn och ro även efter skilsmässa pga Patriks sjuka tillvaron och hon får kämpa med allt sin makt och lite till för att det ska bli bra för barnen... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En viktig bok!

Lollos bokhörna, 10 februari 2020

Efter att Anne levt ensam ett tag träffar hon seglaren Patrik, kärlek uppstår och ganska snabbt flyttar de ihop. Anne och Patrik planerar för ett liv ihop, de köper hus och skaffar två barn. Livet borde vara härligt.

Men livet är inte bra, Anne upplever att Patrik inte är den hon trodde. Han börjar uppträda både skrämmande och hotfullt både mot henne och barnen. Till slut inser hon att hon och barnen inte kan vara kvar och det är början på ett långt helvete.
Patrik är manipulativ, känslokall och hjärtlös. Han lyckas manipulera människor i sin omgivning, göra sig själv till offer och vrider på sanningen och vänder allt emot Anne som får kämpa för att det ska bli bra för barnen.

Det är en skrämmande och sann berättelse och jag blir så arg under flera tillfällen när jag läser boken. Hur kan det få vara så här? Jag tänker på barnen som används som slagträ av sin pappa, som blir rädda, oroliga och inte får den barndo... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bladvändare

Morrtuta, 17 januari 2020

Svår bok att lägga ifrån sig.
Små förändringar i relationen smyger in och börjar förgifta. Oberäkneligt och lömskt. Elakheterna eskalerar. Går det att slå sig fri från fasan och ångesten? Jag vet det inte än. Så spännande!
Läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

bakom fasaden

evika, 13 januari 2020

En intensiv berättelse som berör. Känns som en djupdykning i Kafkas värld.

Rekommenderar till dig som är själv drabbad, till anhöriga och vänner, till dig som vill veta och försöka förstå.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket viktig läsning!

Ulrika, 11 januari 2020

Jag läste denna bok över jul. En bok som ger kraft och mod till de som behöver. Och en väldigt viktig bok som borde läsas av alla som jobbar inom både rättsväsendet , socialtjänsten, vården eller andra myndigheter. Eller av dig som inte tror att sånt här pågår i tusentals svenska hem. Kanske tillsynes, utifrån omvärldens ögon, bara lite psykiskt våld mm men så fruktansvärt nedbrytande för de som drabbas. Läs boken, öppna ögonen och ta bladet från munnen.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alla bör läsa

@bettan_bokprataren (Örebro), 5 mars 2020

En stark och fängslande bok som berör, en ögonöppnare som griper tag från första till sista sidan. Hur orkar Anna och vart kommer hennes mod, vilja och styrka ifrån för att barnen ska få vara hos henne?
När jag läser den här berättelsen kan jag inte låta bli att fundera över hur många det finns där ute som måste kämpa för sina barns rättigheter mot stelbenta myndigheter.
Författaren skriver på ett sätt som sätter avtryck och som berör, som väcker enorma känslor hos mig, jag blir ledsen, förbannad och uppgiven över hur psykiskt våld kan förtära och förstöra. En oerhört viktig bok som borde läsas av alla som jobbar inom både rättsväsendet , socialtjänsten, vården eller andra myndigheter. oavsett om du är, har varit drabbad eller om du känner någon som är drabbad, eller du som är anhörig eller vän. Men också du som vill veta och försöka förstå vad som kan dölja sig bakom en stängd dörr.
Läs!
Fler recensioner hittar du h... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej