Du är här: Start / Betyg & recensioner / Fritt fall
Betyg & recensioner för

Fritt fall (Pocket)

Kundbetyg 4

(6 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Underhållande

¿bokdiggaren¿, 24 september 2020

Lättläst och underhållande! Fina miljöbeskrivningar som gör mig oerhört ressugen. En berättelse om att våga leva trots att livet är läskigt ibland!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underhållande och lättläst

Villivonkansbooks, 11 augusti 2020

Fritt fall är första delen i en serie om resesäljaren Alva Bergman och det är också författarens debutroman. I boken får vi följa Alva som har det bra tillsammans med sin pojkvän Tony. Eller ja det tror hon i alla fall tills Tony plötsligt dumpar henne via ett sms. Då rasar hennes värld. Men hennes bästa vän övertalar henne att följa med på en långresa och lite motvilligt hakar Alva på. Dock går inget som planerat och Alva tvingas till slut resa iväg helt själv.
Det är en underhållande berättelse om Alva och hennes strapatser som vi bjuds på i boken. Det händer hela tiden mycket runt Alva och det blir en hel del knasigheter. Ibland händer det kanske lite väl mycket. Alva är en ganska osäker person och jag önskar att hon hade tuffat till sig lite mer och inte lyssnat så mycket på andra. Genom Alva får vi följa med till länder jag själv inte besökt, men det känns nästan som jag varit där nu, då författaren beskriver både platser o... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rapp & underhållande feelgood

millimys_books (Veberöd), 9 juli 2020

Alva strax under 30år jobbar som resesäljare i Gävle. Som en blixt från klar himmel blir hon dumpad av sin pojkvän via ett sms! Världen sätts i gungning och när en möjlighet att åka till Asien och Oceanien med sin kompis Camilla skapas nya möjligheter - eller? Alva är till en början lite introvert och fyrkantig, men resan (som faktiskt blir av) påverkar henne både på insidan och utsidan. Vi får följa en långsam förändring där Alva hittar sig själv. Om att lyssna inåt och lyssna på sin intuition. Om att inte vara till lags för sin omgivning utan finnas och verka för sin egen del.

Läsaren får kärlek, härliga reseskildringar & många skratt på vägen -för när Alva är med händer det alltid något!

Jag gillade verkligen boken och kom faktiskt att gilla Alva mer och mer ju mer jag läste:)

Boken är skriven med en värme som gör den lättåtkomlig, både språket och handlingen för läsaren vidare och gör att jag bara v... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra debut!

Linda, 23 maj 2020

4+
Idag läste jag ut Anneli Olssons debutroman "Fritt fall", en feelgood som inte är rakt igenom mysig och lättsam. Missförstå mig inte, det är en feelgood i alla dess bemärkelser, men med en cynisk och lite mörkare underton - vilket jag älskar! Anneli lyckas med att fånga läsaren från sida ett, och därefter hålla intresset vid liv ända till slutet.
Jag tycker att karaktärerna är väl gestaltade och som jag lider med Alva när hon gång på gång hamnar i obekväma och jobbiga, för att inte säga galna, situationer.
En ytterst välskriven bok är det också. Läs den, skratta och njut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Feelgood när den är som bäst!

Stina, 13 maj 2020

Så härlig berättelse om Alvas resa, på så många sätt. Skrattade till flera gånger och längtar redan till nästa del.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej