Du är här: Start / Betyg & recensioner / Landet som ingen ägde
Betyg & recensioner för

Landet som ingen ägde (Häftad)

Kundbetyg 5

(19 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Inget pris är för högt

Marko, 6 juli 2020

Förra gången utspelade sig ganska mycket av boken i Botkyrka som är mina hemtrakter. Det var kul. Man kände igen sig.

Landet som ingen ägde utspelar sig mest i Skåne, där jag bara varit en gång, men det är lika spännande ändå. Konstigt nog känns det som författaren har detaljkännedom precis överallt: Norrland, Stockholm, Skåne etc. Det känns faktiskt som författaren vandrat ett helt liv på fälten i Skåne.

Arne Weinz verkar ha något ihop med Balkan. Många referenser till gamla Jugoslavien, även i del 2. Extra kul för mig som är riktigt insatt.

Många av namnen verkar bekanta, även om författaren förnekar att det finns verkliga förebilder. Den socialdemokratiska partiledaren Mona Wahlbin verkar i alla fall bekant. Och fotbollstalangen i Malmö som heter Zlatko Muslimovic känns igen.

Kul, spännande, angeläget. LÄS!

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Möjligt framtidsscenario

Kenta N, 21 december 2020

Boken ger en ytterligare insikt i den främmande religion som importerats till norra Europa. Den ger insikter i vad islam står för och vilka möjligheter Sverige har till sitt försvar.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken som äger landet!

John Johansson, 6 juli 2020

Bara att konstatera att Arne Weinz gjort det igen! Det går bara inte att lägga ifrån sig hans böcker. Man rycks med i den rafflande spänningen redan från början. Sedan blir det ännu mer spännande!

Det är riktigt underhållande att ånyo få stifta bekantskap med karaktärerna från Perfekt Storm; Gyllenstierna, Baksi, Brännström m fl, för att inte nämna den ständigt otursförföljde PR-konsulten Benno Ronkanen. Vi får också lära känna nya karaktärer som den hale och mycket hemlige underrättelseofficeren Ken Persson.

Specialsoldaterna Max o Ina är ute å nya äventyr, ständigt med livet som insats. Och inte att förglömma, allas vår hjälte Kung Carl Philip VII.

Jag längtar redan efter del 3! Hoppas det blir minst 10 delar, jag kommer att läsa dem alla.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Weinz blir bättre och bättre....

Hans C Pettersson, 2 november 2020

Weinz är ny som thrillerförfattare, men har inte minst en politisk klarsyn som de flesta författare saknar.
Man ser fram mot nästa del i serien.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Politisk thriller i världsklass

Mr. Besserwisser, 26 april 2021

En politisk thriller i klass med de klassiska spionromanerna. Ett skrämmande scenario om ett brutalt religionskrig i Sverige, som mycket väl kan bli verklighet om bara några år. En välskriven bladvändare som man sträckläser. Om du är det minsta intresserad av samtidspolitik så är den här boken given. Man bör dock läsa den första boken i serien, 'Perfekt Storm', innan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastiskt bra Rekommenderas

pseudonymen Jean, 28 november 2020

Arne skriver bra, nästan som Michael Connelly och det är snudd på världsbäst...
Rekommenderas som Julläsning, köp även Perfekt storm och läs Perfekt storm först.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankeställare

Staffan Ydreborg, 25 september 2020

Boken bör gärna föregås av "Perfekt Storm" av samme författare Arne Weinz
Sammantaget en "giftig" tankeställare över vår nutid och framtid.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bra fortsättning på första boken !

Johan Österholm, 10 maj 2021

En bra fortsättning på den första boken , bara tacka och buga Arne för hans fantasi och skriv skicklighet. väntar spänt på uppföljningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket bra fortsättning!

Erik, 23 mars 2021

Författaren verkar vara väl insatt inom de områden som berörs i boken och den är en logisk fortsättning på del 1, "Perfekt Storm". Språket har blivit ett snäpp bättre än i föregångaren och det ger som slutbetyg en 5:a på denna. Ser med förväntan fram emot del 3 i serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej