Du är här: Start / Betyg & recensioner / Matmolekyler : kokbok för nyfikna
Betyg & recensioner för

Matmolekyler : kokbok för nyfikna (Inbunden)

Kundbetyg 4

(42 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Matlagningen blir sig inte lik igen

Lella, 19 december 2011

Matnörd som man är, så har man gått från stadiet hur man gör saker i köket till varför. Här är boken som hjälper en på traven! Inledningskapitlet om lukt och smak blev en ögonöppnare och avsnittet om hur man vispar äggvita på bästa sätt har äntligen besvarat frågan: Varför måste skålen vara fettfri? Boken lockar till högläsning av intressanta stycken och jag kommer återkomma till den många gånger. Stort plus för recepten!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kunskap kryddad med nyfikenhet

Håkan (hakke), 17 juni 2019

Det här är en helt unik matbok, som också råkar vara en spännande kokbok. Jag har lärt mig massor om hur smakupplevelsen fungerar och vad som egentligen händer vid stekning, bakning, kryddning och allt vad vi hittar på med vår föda. Är man det minsta intresserad av både mat och naturvetenskap så är det en fröjd att läsa denna boken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Borde finnas hos alla som vill veta mer om matmagi

ulf andersson, 3 januari 2019

Jag vet inte hur många gånger jag öppnat denna dyrgrip för att uppdatera mitt minne när det gäller det sublima i matkunskapen. Intressant och lärorik är ett underbetyg. Tack för många nyttiga lärdomar, Lisa och Malin.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Väldigt inspirerande bok med massor av fakta och...

Torbjörn Einarsson, 11 september 2013

Väldigt inspirerande bok med massor av fakta och referenser. Författarna har också gjort en hel del intressanta experiment själva. Känns som att jag kommer att gå tillbaks och läsa om en del kapitel.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Har inte hunnit läsa ut den än, men är på god väg. Den...

Bertra , 25 juli 2013

Har inte hunnit läsa ut den än, men är på god väg. Den är spännande, innehållsrik, informativ och sååå undrebart välskriven. Lyckades inte få till den sista halva stjärnan...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag gav bort boken i present till en nyfiken 33-åring...

Christina Eriksson, 17 juni 2013

Jag gav bort boken i present till en nyfiken 33-åring och boken var mycket mycket uppskattad. Han gillar att exprimentera.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sådär...

Läsaren, 14 februari 2013

Väldigt få recept (provade en, var ingen höjdare) och lite fladdrigt bok. Hade svårt att förstå logiken även om vissa fakta var intressanta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant pocketbok som bygger på "tegelstenar" i...

Anders Rudolf, 1 juli 2013

Intressant pocketbok som bygger på "tegelstenar" i köket. Bra att känna till basfakta om vad som händer med kemin i grytan. Nilsson mf. har skjrivit elegantare och dyrare böcker om i princip samma ämne. Den här räcker för en billig slant!

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte vad jag hade hoppats på!

Ellinorek, 10 mars 2013

Hade höga förväntningar på denna bok, men blev inte imponerad tyvärr. God idé, men ointressant genomförd.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej