Du är här: Start / Betyg & recensioner / Förstå din hund : om att fostra hundar utifrån deras naturliga beteende

Detta är en bok som lär oss kommunisera på ett vänligt...

hundens bäst vän, 21 oktober 2013

Detta är en bok som lär oss kommunisera på ett vänligt och mjukt sätt med våra hundar. Jan berättar om sina egna misstag och upplevelse med sina hundar. Många bra exempel på episoder där man använder metoden och varför den är så bra. Jag använder den som underlag i mina hundkurser. Bra som uppslagsbok att ta till när minnet sviker. Superbra med andra ord, sedan behöver man inte gilla allt hon skriver (jag gör det)men grunderna är där för att få till ett bra, kärleksfullt, tryggt och mjukt liv med sin hund.
Kan även rekommendera "Du och din hund"som går ännu djupar i metoden.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den hjälpte mig att förstå saker ur hundens synvinkel,...

Marianne Thulin, 30 december 2013

Den hjälpte mig att förstå saker ur hundens synvinkel, och den hjälpte mig att göra fortsatta egna reflektioner. Allt köper jag dock inte.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är välskriven och lättläst. Väldigt medryckande...

Pyret3, 15 maj 2013

Boken är välskriven och lättläst. Väldigt medryckande och man kan verkligen sätta sig in i hur hon arbetar och menar. Kan varmt rekommendera denna som jag känner är precis vad jag letat efter då många andra metoder känts helt fel för mig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Monty Roberts för hundar!

Lina, 23 november 2010

Jag personligen är inte ett stort fan av Cesar Milan eller Fredrik Steens metoder. De kanske fungerar, men de är inget för mig. Jan Fennell däremot är hundvärldens Monty Roberts. Bort med alla höjda röster och barska uppfostringar. Vi måste lära oss att förstå hundarna, inte tvärt om.

Boken bjöd mig på många tankar, mycket igenkännande, förståelse och en hel del ångest. Är detta vad jag låtit mina hundar utstå?
Boken gav mig också nya redskap som fungerar. Mina hundar snappade upp på mitt nya beteende på ett par minuter!

Även om jag inte håller med Jan Fennell till 100% på alla punkter så är boken ändå den bästa jag läst i denna katergori!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej