Du är här: Start / Betyg & recensioner / Bronsdolken. Eldsandarnas ö
Betyg & recensioner för

Bronsdolken. Eldsandarnas ö (Inbunden)

Kundbetyg 4

(20 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Påminner om Percy Jackson.

Bronsdolken utspelar sig för 3500 år sedan i medelhavsområdet under bronsåldern. Huvudkaraktärerna är Hylas - en fattig pojke från de utstötta och Pira - en flicka som växt upp i rikedom men i ensamhet.
Eftersom A framförallt läst just denna serien hemma hos sin pappa på pappahelger så har jag enbart läst halva fyran och lite av femte delen högt. Så denna recension baseras främst på A's åsikter. A har gillat serien rakt igenom, snabba kast, mycket äventyr och även lite magi - bra koncept för att få honom nöjd.
Speciellt sista boken men den avgörande striden tyckte A var spännande.
Böckerna är lite blodiga och läskiga, så ingenting för barn som ogillar för mycket av det. Paver är duktig på att väva in fakta om den tidsåldern in handlingen, mina tankar gick till Rick Riordans sätt att väva in kunskaper i böckerna om Percy Jackson. På samma sätt väver Paver in mycket fakta så böckerna blir spännande men också lärorika. ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs denna serie

Lena Elisabet Strindlund, 25 oktober 2017

Fantastisk serie för bokslukande barn men även för mej. Mormor som kontroll läser innan jag ger den i 11 års present till mitt barnbarn.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

bronsdolken

Mitt barnbarn tyckte jättemycket om boken och dess handling Han och hans bror tyckte att den var spännande,och innehållrik.Vill gärna läsa fler böcker i den serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

I början var den inte precis vad jag hade väntat mig,...

Johan 11, 12 september 2013

I början var den inte precis vad jag hade väntat mig, för jag trodde att de skulle vara mer ute i naturen och inte så mycket i gruvan. Men senare när Hylas inte var lika mycket i gruvan så var den superbra. Den var inte spännande hela tiden men det behöver den inte vara för att jag ska tycka att den är bra. Så fyra stjärnor. (Egentligen fyra och en halv)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej