Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sköldkörtelboken : en handbok om sköldkörtelhormonbrist
Betyg & recensioner för

Sköldkörtelboken : en handbok om sköldkörtelhormonbrist (Häftad)

Kundbetyg 4

(26 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En bra bok för nybörjare inom sköldkörtelproblematiken...

Gudrun YVONNE Andersson, 17 april 2013

En bra bok för nybörjare inom sköldkörtelproblematiken samt för anhöriga.
Mer information sist i boken är är mycket användbar framför allt patientsajter som många med mig själva letat upp.
Jag tänker på tiden innan jag hade min mac och var nydiagnosticerad, tänk om jag hade haft Sköldkörtelboken. Jag tänker rekommendera den till min allmänläkare!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trovärdig kunskap

Birgitta Olausson, 13 januari 2016

Efter mycket sökande på nätet om hypothyreos hittade jag denna bok. Författaren har själv upplevt fasorna med sjukdomen och ovissheten. Syftet med handboken är att bidra med kunskap och för mig blev det så. Även om en bok aldrig kan ge svar på alla frågor är jag glad att jag hittade den.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte heltäckande men bra grundinfo

Tina, 10 mars 2015

Ganska bra information men verkar vara skriven utifrån författarens egen situation. Den som läser och eventuellt relaterar till sig själv och sina egna symptom bör kritiskt granska de slutsatser som författaren leder en in på. Påståenden som " om du kan svara ja på 10 av dessa 20 punkter lider du av..." Det är inte alls säkert att det går att dra några slutsatser. Däremot kan man använda det som diskusiionsunderlag när man talar med sin läkare. I vissa avseenden skrämmer författaren upp läsaren. Tillstånd som tex kärlkramp nämns men beskrivs inte närmare. Graviditet och sköldkörtelproblem ges en hel del utrymme men tex klimakteriet - som också i allra högsta grad påverkar hormonerna-beskrivs inte alls.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättläst

Valldastickan, 25 september 2015

Innehållsrik men lättläst. Känns trovärdig. Bra för någon som just fått besked om att hen drabbats av sjukdomen. Viktigt att man skaffar sig kunskap om sjukdomen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok som är tydlig och bra

Violen, 27 oktober 2014

Boken tar upp det mesta man undrar om. Kanske kunde boken vara lite tjockare med fler sidor. Jag rekommenderar boken att läsas av läkare också.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sådär

Den var inte så djuplodande som jag ville, väldigt ytlig. Vill man ta reda på lite om sjukdomen då är den bra men är du intresserad av att få veta mer så ger den inte det. Jag har köpt Helena Roth Svenssons bok "Sköldkörteln och mitokondrierna" Mycket informativ bok att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Handbok för personer med hypotyreos!

Sue, 28 februari 2014

Boken ger en grundläggande översiktlig populärvetenskaplig sammanfattning om sköldkörtelhormonbrist. Ett plus är att informationen blir samlad på ett ställe och är en bra handbok för personer med sköldkörtelhormonbrist.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag förstår min sjukdom bättre efter att jag läst...

marie-louise hall, 28 juni 2013

Jag förstår min sjukdom bättre efter att jag läst boken och kan hantera min sjukdom samt ifrågasätta mer vid läkarbesök. Rekommenderar varmt boken till andra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nformativ och förklarande beskrivning av de symtom...

M Frigård, 21 juni 2013

En nformativ och förklarande beskrivning av de symtom som uppkommer när inte sköldkörteln fungerar som den ska. Fysiologin bakom beskrivs kort och på ett lätt sätt. Författaren stannar mer upp vid de olika tecken och upplevelser som ett bristtillstånd kan leda till. Ett boktips till oss alla glada amatörer som vill förstå och veta lite mer.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag tycker att den var lätt att förstå och gav mycket...

Sussi, 14 juni 2013

Jag tycker att den var lätt att förstå och gav mycket intressant och relevant info och har gjort så att jag förstår vad som sker i min kropp och varför jag mår som jag gör. På ett sätt min läkare inte klarat av.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej