Du är här: Start / Betyg & recensioner / Sagan om det röda äpplet
Betyg & recensioner för

Sagan om det röda äpplet (Inbunden)

Kundbetyg 5

(46 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Sagan om det röda äpplet

Lisa Clarin, 17 augusti 2016

Jan Lööf är aldrig en besvikelse. Sagan om det röda äpplet roar oavsett ålder!!! Det är en bok man vill ge i present om och om igen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk bok

Astrid Lindholm, 22 juni 2015

En riktigt bra barnbok som även är kul för en vuxen. Vår 3-åring älskar den och tröttnar aldrig! Jag kan den numera utantill.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klassiker som håller än idag!!!!!

Mia, 17 april 2015

Finurliga detaljrika teckningar med en underfundig och överraskande historia! Barnböcker blir inte bättre än så här! Lööfs bästa barnbok enligt mig! Mvh Mia, Lund

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Superbok!

CJ, 5 januari 2015

Denna var riktigt bra. Inte läst denna sedan jag själva var mycket ung. Trevligt att återkomma till klassikerna, nu med ens eget barn. Ett måste i alla barn-samlingar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Toppen!

Emma , 19 november 2014

Superbra och rolig bok! Och som vanligt med Jan Lööf, mycket detaljerade bilder, mycket att prata om på varje sida.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min äldste son, idag 36 år fick se boken och tyckte...

Christin Svensson, 10 januari 2014

Min äldste son, idag 36 år fick se boken och tyckte att den ska hans brorsdotter, mitt barnbarn ha, för den läste jag för honom som liten! Jag minns den också, trevlig läsning för de små.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Detaljrika, fantastiska bilder. Roligt språk....

LK, 3 december 2013

Detaljrika, fantastiska bilder. Roligt språk. Intressant berättelse. Vi läser om och om och om igen. En riktig feel-good-bok för både stor och liten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Barnbok för såväl barn som vuxen

Mrmarcus, 3 juli 2011

3-6 år är rekommenderad läsålder för "Sagan om det röda äpplet". Helt fel! Janne Lööfs mästerverk är mer lämplig för läsare mellan 3 och oändligt gammal. I den här boken får du följa hur en äldre man får sitt äpple att skifta från grönt till rött och bli så härligt delikat som bara ett nyplockat äpple kan vara. Den så kallade mognadsprocessen av äpplet sker via en labyrint av händelser som egentligen inte bör hänga samman men som via ett fyndigt sätt vävs ihop och slutar med ett lyckligt slut för den äldre mannen. Förutom att själva storyn är genialisk och trollbindande blir du som läsare också otroligt fascinerad av Lööfs detaljrika och enkelt banala illustrationer. För varje gång du läser boken hittar du en detalj i bilderna som tidigare var oupptäckt. "Sagan om det röda äpplet" är en inkörsport till ett livslångt beroende av Lööfs andra böcker, seriealbum och filmer. Jodå, Lööf gestaltar nämligen Janus i den kultförklarade TV-serien Tårtan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej