Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den gula barnkammarboken
Betyg & recensioner för

Den gula barnkammarboken (Inbunden)

Kundbetyg 4

(18 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Håller flera år

Christina, 2 januari 2015

3,5-åringen tycker att den är toppen. När vi lånade den på biblioteket för ett par år sedan inspirerade den honom att forma några av sina första ord. Tåg, buss, fabrik, traktor, etc... Och skivan kan man höra om och om igen i bilen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stereotyp

Anna Charlotta, 5 februari 2014

Jag tyckte att boken var ganska stereotyp, hade förväntat mig mer medvetenhet. Som exempel så var en stor del av bokens huvudpersoner pojkar och föräldrarna var ofta pappor. På bilderna förekommer det en stor andel figurer som jag definierar som 'män', men endast en mindre andel kvinnor eller ej möjliga att könsdefiniera.

Vad boken således förmedlar till mitt barn är att fordon i första hand förknippas med män. Det går inte att tolka annorlunda. En uppdaterad version med 50/50 uppdelning vore önskvärt. Nu är det nästan så att jag vill plocka bort boken ur bokhyllan. Besviken.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mycket populär!

Nyström, 23 mars 2016

Min 2,5-åring älskar den. Framförallt titta-och-peka sidorna. Men de längre berättelserna har han inte tålamod att lyssna på än, dock är boken rekommenderad från 3 år, så jag tror att den kommer att växa med honom framöver. Hade förväntat mig lite fler sånger, men de som finns räcker en stund iallafall.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej