Du är här: Start / Betyg & recensioner / Alice i Underlandet
Betyg & recensioner för

Alice i Underlandet (Inbunden)

Kundbetyg 4

(19 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Två barnboksgiganter möts

Morpheus, 4 februari 2017

Lewis Carrolls "Alice in Wonderland" är en av de absoluta brittiska barnboksklassikerna, som med sin underbara fantasi och drömliknande struktur skapat flera tidlösa karaktärer och situationer som blivit en del av kulturarvet.
Historien har tolkats och återberättats flera gånger, och den här gången sker det med hjälp av Tove Janssons fantastiska tekningar.
Jansson kanske först inte verkar som det uppenbara valet av illustratör till Alice, men snart inser man att underlandets menagerie av konstiga djur och småkryp perfekt passar hennes fantasi och stil. Och som Jansson fan är hon anledning nog att införskaffa även den svenska utgåvan.

Och på tal om översättningen till svenska måste jag ge en eloge till Åke Runnquist. Att översätta Alice med alla sina ordlekar, små engelska referenser och omskrivna nursery rhymes är inte lätt, och överlag har han lyckats riktigt bra med översättningen, som han smart nog valt att va... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Alice i Underlandet med Tove Jansons teckningar

Hans Evers, 30 januari 2018

Jag köpte boken just för Tove Jansons teckningar.
De är helt annorlunda mot originalets och är fantasifulla och skickligt tecknade av en mästare.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nej tack

Linda, 24 maj 2016

Klassiker i all ära: mina barn (8 och 9 år) och jag själv tyckte den var hur tråkig som helst. Vi läser mycket hemma och barnen är vana vid olika genrer och brukar tycka om det mesta. Dock inte den här. Passar bättre att läsa som vuxen för att få koll på litteraturhistoriska referenser. Men bilderna är fina!

0 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tråkig utseende av boken och tråkiga bilder

Anna Spasowski, 28 mars 2017

Jag älskar den boken sedan jag var 10 år gammalt. Men Inte i den utgåva! Den boken jag skulle köpa för mina barnban. Tyvärr , köpte jag redan för min vän!

0 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En stor besvikelse...

Bookish Girl, 26 februari 2018

Hela boken var en stor besvikelse. I detta fall såg jag filmen innan jag läste boken vilket man egentligen inte bör göra men i detta fall skulle det nog inte spelat speciellt stor roll. Gillade inte alls bokens uppbyggnad då det mer kändes som om man fick en rundtur i underlandet än en upplevelse, vilket jag hoppades på. Den är långtråkig och inte alls spännande. Saknar beskrivningar och förklaringar till allt i boken. Deras handlingar, personligheter, utseeende och miljön. Om du vill läsa en Alice i underlandet-bok rekommenderar jag istället Hjärtlös av Marissa Meyer. Den boken är var inte heller en av mina favoriter men mycket bättre än denna. Jag rekommenderar inte denna bok då den var tråkig och saknade mycket som en bok vanligt vis borde ha!

0 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej