Du är här: Start / Betyg & recensioner / Autoimmun kokbok: läkande paleokost
Betyg & recensioner för

Autoimmun kokbok: läkande paleokost (Inbunden)

Kundbetyg 4

(96 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Viktigaste boken på länge

Rob, 8 augusti 2016

Smärtor i muskler och leder började försvinna redan efter en vecka på denna kosten. Har kört paleo innan, men missat den uppenbara faran med inflammationstriggande kost som ägg, tomat och vissa nötter. Det var tydligen den missade länked för mig och om man utvecklar den evolutionära teorin så är det inte så konstigt. Ägg har vi säkert alltid ätit, men absolut inte varje dag, året om, då en fågel får ägg 1 gång pr år och inte varje dag. Båda tomater och potatis var giftiga från början och förmodligen inte menat att äta heller. Absolut värt att läsa denna bok om man känner sig orolig i kropp och psyke ..... den gör 100% skillnad!

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra fakta, men inte så roliga recept

LiaMia, 4 mars 2016

Boken innehåller väldigt bra fakta om vilka födoämnen som man kan äta och vilka man ska undvika om man har autoimmuna sjukdomar. Författarna är mycket kunniga i ämnet och har lång erfarenhet av att äta paleokost och uppleva förbättringar av hälsan. Tyvärr är recepten ganska tråkiga och handlar egentligen mer om vilken sorts mat man kan äta, som ugnsbakta sötpotatisar eller helstekt kyckling i gryta, än att de verkligen ger nya idéer kring hur man kan kombinera olika ingredienser till nya rätter.
Det är synd att omsorgen kring att skapa nya recept saknas. Jag hoppades på att få inspiration till matlagningen, men den uteblir tyvärr. Om det ska komma en uppdaterad version längre fram, så rekommenderar jag författarna att slå sig samman med en inspirerande och duktig kock.

5 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt otroligt!

Nilla H (Landvetter), 13 februari 2017

Jag har provat många dieter för mina autoimmuna sjukdomar, varit vegan (i flera år), vegetarian, LCHF mm mm. Men inget har hjälpt. Nu har jag ätit denna kost i 1,5 år. Jag har varit sjuk i i snart 30 år och har åtta autoimmuna sjukdomar. Då tar det också längre tid, att läka. Min Oral lichen planus är nästan borta, jag har väldigt lite symtom kvar, på min förut mycket smärtsamma och inflammatoriska Psoriasis artrit, jag har kunnat minska ner Levaxinet för min Graves syndrom, från 125 mkg, är nu nere på 50 mkg/dag. Jag trodde jag tålde getmjölk, och började dricka det. Då kom framför allt mina PsoA-symtom tillbaka, med inflammerade revbensbågar, throkanterfästen, och knän. Var tvungen att få kortisonsprutor för detta. Även min Oral lichen planus började bråka. Så fort jag får i mig fel mat, då återkommer också mina symtom. Det är också ett säkert tecken, på att kosten fungerar. När jag tog bort getmjölken då försvann symtomen igen. ... Läs hela recensionen

4 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För mig en livsviktig kokbok

Susanne P Westerberg, 29 juni 2016

Jag har följt Autoimmun kokboks råd och recept sedan i början av maj 2016 med fantastiska resultat, för mig kom resultaten snabbt, efter bara fyra veckor hände mycket positivt och nu, snart 2 månader senare, så fortsätter min hälsa att förbättras.

Efter att ha levt med sjukdom i åtta år pga under- och slutligen omedicinerad sköldkörtelproblematik så blev denna kokbok en av mina sista och avgörande pusselbitar. Den absolut största framgången för mig var att min sköldkörtelmedicin äntligen började verka och hjälpa. Tack vare kostråden så är mage och tarmar i balans och jag kan tillgodogöra mig näring och medicin, vilket jag inte kunnat göra på väldigt många år.
Jag kan därför varmt rekommendera denna Autoimmuna kokbok, för mig var det en riktigt bra investering!

Råden som ges är tydliga och enkla att följa, recepten är också enkla att följa och de gör gott på fler sätt än ett.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte en bok för oss vegetarianer

ia, 25 januari 2017

Blev besviken på att det inte fanns alternativ för alla oss som inte vill äta djur. Har själv varit vegetarian i 42 år. Jag kan inte rekommendera boken om man är vegetarian. För en kött och fiskätare kan den säkert vara en bra bok. För min egen del blev det så lite kvar att äta så det hade inte funkat länge utan stor viktnedgång och proteinbrist. Hade hoppats få inspiration och hjälp, men så blev det inte. vänligen ia

2 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra kokbok

Anders Holst, 21 september 2017

Grym kokbok som är enkel att använda och förstå! Bra med listor och recept samt en hel del kloka ord på vägen. Rekommenderas varmt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra grund.

Erika johansson, 12 september 2017

När man är ny på det här med autoimmun kost och inte vill sitta vid datorn och läsa allt så är det här en jättebra grundbok som jag återkommer till hela tiden.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Äntligen

SaS76¿, 6 april 2017

Har länge eftersökt en kokbok i ämnet.
Saknade en bok som var strikt nog och inte kompromissade. Väntar redan på nästa version och fler recept.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För enkelt

anette bäckström, 20 mars 2017

Så enkla måltider att det är tveksamt om jag skulle kalla det recept? Helstekt kött o kyckling? Fruktsallad?? Hade förväntat mig mer!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej