Du är här: Start / Betyg & recensioner / Vald av Vargar
Betyg & recensioner för

Vald av Vargar (Kartonnage)

Kundbetyg 5

(3 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jordnära magi

Linda, 6 februari 2020

Vald av Vargar, första boken i Norvalaserien av Frida Hallberg.
Hur ska jag börja? Finns det ord tillräckliga för att beskriva hur mycket jag älskar den här boken? Förmodligen inte. För aldrig förut har en bok fått mig att känna och längta så mycket. Och då ska det tilläggas att jag läst väldigt många böcker.
Frida skriver på ett fantastiskt sätt, har ett så fint språk, där inget lämnas åt slumpen.
Men vad är det jag känner då, och längtar efter? Kärlek till naturen och ödmjukhet inför allt det levande, en längtan efter ett enkelt liv i och med naturen.
Boken handlar om Kajla som är av trejarfolket, men också om troll, människor och häxor. Människorna har tagit över makten som tidigare var lika fördelad mellan raserna. De förvisar trejarfolket och drar sig inte för att bruka våld. Kajla ser det som sin uppgift att återställa balansen, vad som än krävs.
Berättelsen är jordnära, men också spännande, magisk och ... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs den!

Anna-Karin , 22 november 2019

Mina varmaste rekommendationer till den som vill inte bara läsa utan även känna en jordnära, övernaturlig och ändå så naturlig fantastik målas upp med mystik, kärlek, hat och spänning. Det finns ett djup och en äkta naturlig råhet i beskrivandet av naturen, känslorna och de mellanmänskliga upplevelserna. Jag njutläser Fridas böcker sakta över lång tid, flera månader, för att dra ut på den fantastiska upplevelsen det ger mig så att den känslomässiga törsten att läsa mer håller i sig länge. Jag längtar alltid till nästa bok. Den längtan har funnits från första bokens sista sida och blivit kronisk med åren!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Som en dröm.

Molly, 22 november 2019

Hela mitt liv har jag nog omedvetet gått och längtat efter den här boken. Det är med bravur Frida har skrivit boken och får en att smälta in tillsammans med trollen och trejarna i skogen. Det är nästan så att man vill ut i skogen direkt och leta efter alla knytt där ute. Helt underbar bok.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej