Du är här: Start / Betyg & recensioner / Bestulen
Betyg & recensioner för

Bestulen (Inbunden)

Kundbetyg 4

(2 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande och annorlunda fantasyberättelse

Linda, 10 juni 2020

Jag har läst "Bestulen", första delen i serien om Evalanty av K. Artifex.
Bestulen utspelar sig i Sverige år 2042, då magins existens är avslöjad för mänskligheten. De Mörka makterna har belägrat jorden med krig, våld och fattigdom som resultat. En häxjakt på dem med magiska förmågor råder, vilket tvingar huvudpersonen Maisie till ständig vaksamhet och flykt. Men en dag går det inte längre ...
Detta är en fantasyroman som utgår från tre personers perspektiv, alla skrivna i förstaperson: Maisie, Damien och Alex. Ett upplägg som jag tycker passade storyn bra.
Boken är välskriven och spännande, med ett högt tempo och ett slut som gör att man bara vill läsa mer. Jag ser med andra ord fram emot uppföljaren.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Annorlunda fantasy som man sträckläser

@i_min_bokhylla (instagram), 30 september 2019

En lockande framsida som bygger upp förväntningar som sedan infrias. Bestulen är första boken i en serie skriven av K Artifex. En lättläst och fartfylld sträckläsning med bra språk och välgestaltade karaktärer. En annorlunda fantasy som är mer som filmen V för Vendetta blandad med magi om Maisie år 2042 när magins existens är avslöjad för mänskligheten. Magikern Calestron styr med järnhand och Europa ödeläggs i en storm av våld, fattigdom och misär. Kriget från en förlorad tid och bortom jordens gränser, förstör allt i sin väg. Maisie har förlorat livsviljan efter veckor av tortyr o experiment. Hon minns inte sitt förflutna och är därmed omedveten om krafterna som har väntat i århundraden på hennes födelse.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej