Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mellan sommarens längtan och vinterns köld
Betyg & recensioner för

Mellan sommarens längtan och vinterns köld (Pocket)

Kundbetyg 2

(3 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Polisväsendet i ett nötskal?

Magnus, 28 september 2007

GW:s första bok i trilogin om Palmemordet. På numera klassiskt GW- maner vävs flera trådar i hop till en ganska komplex historia med många flera gemensamma beröringspunkter. Den hackande berättarstilen med ständiga scenbyten kan verka lite stressig.

Den största behållningen är dock inblicken i svenskt polisväsende. Om bilden är sann, vilket kan antas eftersom GW är en av få individer (den enda?) som studerar fenomenet på ett adekvat sätt, så skildrar de olika karaktärerna en mängd olika människotyper som sysslar med "samhällsbärande", placerade på en skala mellan upplysta genier till psykotiska mördare. Om den inte är sann så är det fortfarande god underhållning och en påminnelse om att poliser är rekryterade ur samma strata som byggnadsarbetare, brevbärare, sjuksköterskor, mäklare och politiker och alla oss andra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Trist!

Maria, 14 februari 2007

Detta är den första bok av Leif G W Persson som jag läst och det kan bli den sista. Blir inte direkt sugen på att läsa fler böcker av Leif efter denna segdragna historia. Skummar igenom vissa sidor bara för att få bläddra framåt. Seg och tråkig är en bra beskrivning av denna bok. Gäsp!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Seg

Tess, 14 augusti 2004

Denna bok var en seg historia och inte ett dugg spännande. Tanken var god men nej, inte var boken bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej