Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den hungriga prinsessan
Betyg & recensioner för

Den hungriga prinsessan (Pocket)

Kundbetyg 4

(7 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En bok som alla kvinnor bör läsa

bonadea, 10 februari 2015

En bok som väcker väldigt många tankar, i början handlade om Aurora som ung flicka , hennes tankar kunde ha varit mina när jag var i tonåren och runt 20. Att vara kvinna är inre lätt trots att vårt samhälle ska vara så jämlikt, så finns det inte plats för kvinnor som tar plats, som gör det de känner för .Jag tänker inte ofta på hur det är att vara kvinna, jag bara är men Den Hungriga Prinsessan öppnade mina ögon .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Orealistiskt, likhetsfeministiskt dravel

Anni, 2 februari 2015

Enda anledningen till att jag orkar läsa hela boken är att författarinnan behärskar språket. Detta faktum gör att jag sitter förstummad över innehållet och den snedvridna verklighetsuppfattning som presenteras. En onödigt onyanserad och orealistisk nidbild av den moderna storstadsmänniskan; med kuvade, intelligensbefriade, sexfixerade kvinnor och lika sexfixerade, känslokalla mansgrisar till män gör att persongalleriet känns alltför snedskruvat för att kunna beröra. Författarinnan framhäver heterosexualiteten som norm och pengar som maktmedel. Den livsstil hon speglar är så skev och fjärran från vanliga kvinnors och mäns vardag att hon missar grovt med att få fram sitt budskap på ett förståeligt sätt. Boken utstrålar ett sådant mansförakt parat med brinnande begär efter att själv anamma den föraktade livsstilen, att man som läsare baxnar och först undrar om man läst rätt. Men eftersom samma budskap tuggas om och om igen genom hela bo... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Älskade Leontines längtan - men den här var strået...

Anna, 17 augusti 2013

Älskade Leontines längtan - men den här var strået vassare! Christina Herrström får en uppslukad direkt! Här finns både humor, allvar och värme.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En bok att bli glad av

Zelda, 12 oktober 2006

Den här boken gjorde mig så arg! Och så glad!
Den pekar på hur vi behandlar våra flickor och döttrar i samhället.
Tyvärr tappar den lite fart mot slutet, men det är ändå den bästa bok jag läst på länge!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs inte i tät följd efter Leontines längtan!

KristinaRO, 8 oktober 2006

När jag läste första sidan var jag fast. Femtio sidor senare hade jag tröttnat. När jag kom till slutet av boken stängde jag den med ett leende på läpparna.
Mitt problem med "Den hungriga prinsessan" är att Christina Herrström har fastnat i några omvända klyschor. Män är idioter, så kvinnor måste ha en yngre älskare. Kvinnor är icke-förverkligade underverk som väntar på att upptäckas.
Tycker man om de här klyschorna, kommer man att älska boken från början till slut. Eftersom jag själv inte tycker att det är så enkelt, har jag stora problem med handlingen, som påminner för mycket om Leontines längtan.
Den svarta komik som utspelar sig kring familjeföretaget där Auroras man är VD räddar boken från underkänt betyg - samt reklamkampanjen.
Herrström tar upp jämställdhet därför att det är långt kvar, vilket är sant och lovvärt, men med klyschor kommer man ingen vart. Var finns böckerna som talar om den gemensamma resan för gifta par?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej