Du är här: Start / Betyg & recensioner / Du gamla, du fria
Betyg & recensioner för

Du gamla, du fria (Inbunden)

Kundbetyg 3

(73 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Nja..

Lia, 9 juli 2015

Jag blev lite förvirrad . Blandade ihop
allting. Det blev en riktig röra. Visste
inte vem jag läste om!! Det va synd
för annars gillar jag Annika Bengtzon &
dom andra. Boken platsar ej i bokhyllan
& åker till Erikshjälpen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av hennes bättre böcker! Lättläst och kul att läsa...

Lisa Georgsson, 10 september 2013

En av hennes bättre böcker! Lättläst och kul att läsa om Annika Bengtzon igen. Ingen bok som jag kommer att komma ihåg men väl värd att läsa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Liza Marklund skriver alltid så så målande, så...

KAMO, 12 juli 2013

Liza Marklund skriver alltid så så målande, så verkligt och alltid så spännande rakt igenom! Det är lätt att se det hela framför sig!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den var inte alls som förväntat. Jag tycker att Liza...

Christine, 4 juli 2013

Den var inte alls som förväntat. Jag tycker att Liza Marklund har skrivit mycket bättre böcker, undvik denna bok, du blir besviken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag har läst de flesta av hennes böcker, det var ett...

B e N , 11 juni 2013

Jag har läst de flesta av hennes böcker, det var ett tag sedan men man kommer in i turerna med Annika och Thomas och de andra ganska snart.

Denna boken var bra,ganska rå men spännande till sista sidan och hon avslutar med en cliffhanger. Det är ju smart, då är det bara för författaren att fortsätta...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kontrasten mellan två världar har författaren lyckats...

svernlöv sölve, 18 april 2013

Kontrasten mellan två världar har författaren lyckats beskriva i all sin ruskiga verklighet. Spänningen hålls på toppen ända till det lyckliga (?) slutet.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Annika och Lisa fortsätter sin resa

amanda, 3 februari 2012

Lisa Marklund får igen läsaren att känna igen sig starkt involverad i Annikas liv. Boken är välskriven och storyn finpolerad. Den läsare som följt de tidigare böckerna kommer, precis som jag inse att Svenssonlivet aldrig kommer infinna sig i Annikas liv. Man kan tycka att Annikas roll i boken är lite mer passiv när det kommer till journalist-sidan och hennes vanliga fighting spirit, vilket i och för sig är lite trist. Å andra sidan framhävs många andra positiva sidor hos Annika, som uppstår i och med hennes både emotionella och fysiska resa i denna bok. Böcker bör innehålla komplikationer, konflikter, och hinder för att hålla läsarens intresse vid liv. För den som är interesserad av denna bok måste jag då intyga att "Du gamla du Fria" absolute inte saknar denna väsentliga komponent som gör berättelser manifika och högst läsvärda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Du gamla, du fria

Bokälskaren, 6 december 2011

Annika Bengtzon har återförenats med sin make, och efter tre år i Washington är de åter tillbaks i Stockholm, där flera småbarnsmammor har hittats mördade, knivhuggna bakifrån. Det som börjar som ett skämt från Annikas sida har snart en av hennes kollegor nappat på, och därefter tar det inte lång tid innan även polisen är på jakt efter en seriemördare; detta trots att allt talar för att kvinnorna mördats av sina egna (eller före detta) män...

Thomas befinner sig på konferens i Nairobi. På ett "studiebesök" kidnappas hela den europeiska delegationen, inklusive Thomas och sex andra ombud från olika delar av Europa. Handlar det om en politisk kidnappning, eller är kidnapparna "bara" ute efter pengar?

Liza Marklunds nya bok är bra, men griper inte tag i mig på samma sätt som hennes tidigare böcker har gjort. Kanske för att de utsatta kvinnorna denna gång får stå betydligt mer i bakgrunden, och en verklighet full av mini... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4,5 av 5

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 november 2011

Jag har läst alla dom tidigare åtta böckerna i Liza Marklunds bokserie om Annika Bengtzon. Jag har tyckt om allihopa, men vissa mer och andra mindre. Den senaste boken En plats i solen tyckte jag inte var en av dom bättre.

Den här nionde boken däremot, Du gamla, du fria, tyckte jag verkligen var jättebra, och helt klart en av dom bättre i serien.

Boken var mycket spännande. Välskriven och lättläst var den också. Otäck och gripande likaså.

Så jag kan verkligen rekommendera boken. Och även om det är bra om man har läst dom tidigare böckerna, så tror jag nog att man kan ha behållning av den ändå, om man inte har gjort det.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej