Du är här: Start / Betyg & recensioner / Den enögda kaninen
Betyg & recensioner för

Den enögda kaninen (Häftad)

Kundbetyg 4

(3 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Annorlunda spänningsroman

Monica O Kolkman, 27 juli 2011

Den Enögda Kaninen är liksom Vincent Franke en annorlunda spänningsroman. Fokuserar på "förövarna". Får en att sympatisera med dem, även om en del av dem är ganska udda, rentav obehagliga.

Tragiken ligger som en tung mantel över berättelsen. Man vet redan från början att det kommer att gå ut helvete, ändå läser man, för man måste ju veta veta hur.

Språket känns förvånansvärt fulländat för att komma från en så ung författare. Det stack ut redan i Vincent Franke, men har mognat i Den Enögda Kaninen. Det bådar gott. Hoppas Christoffer har mycket i skrivbordslådan, för jag tror att vi är många som vill läsa mer.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4,5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 18 maj 2011

För lite drygt ett år sedan så läste jag Christoffer Carlssons debutroman, "Fallet Vincent Franke". Jag tyckte mycket om den boken, så därför såg jag verkligen fram emot att läsa hans andra bok, "Den enögda kaninen".

Och hans andra bok gjorde mig verkligen inte besviken. För den var minst lika bra som den första.

Piratförlaget kallar boken för en "spänningsroman", och den beteckningen passar bra tycker jag. För det är ju inte direkt någon kriminalroman eller deckare. Men ändå lite "mer" än en "vanlig" roman.

Christoffer har ett lite annorlunda sätt att skriva på tycker jag. Känns "ungt" och "modernt". Jag gillar det verkligen.

Och handlingen var mycket bra. Jag tyckte att spänningen byggdes upp bra under hela bokens gång. Jag gillade själva storyn, och jag tyckte mycket om karaktärerna.

Så jag kan helt klart rekommendera boken. Och läs gärna Christoffers första bok också, som nu finns i pocket.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej