Du är här: Start / Betyg & recensioner / Dandy
Betyg & recensioner för

Dandy (Inbunden)

Kundbetyg 3

(165 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Bra.

Läslusen, 12 november 2020

Här tappar Guillou fart. Men det är kanske inte så konstigt, svårt att överträffa Brobyggarna. LästeDandy med viss behållning, lät den sedan mogna, läste om efter två år, då blev boken större. Läs den!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

bra fortsättning

maggan , 30 september 2014

Jag tycker den är bra skildrar sin tid väldigt bra hur det var att vara homosexuell på 1920-2000 talet heltsanslöst

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ny kunskap...

Anita,, 31 juli 2014

.....om futtighet i den tidens England och om konsten.
Guillou kan konsten att väva ihop verkligheten med fiktiva figurer.
Jag fick ny kunskap ( redan från Brobyggarna) om hur 1:a Världskriget härjade i Afrika. Fruktansvärt vilken brist på empati som fanns. De färgade var kanonmat.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nyansrikt berättarskap

Claes v Sydow, 31 mars 2014

Det är spännande med Jan Guillou. Från de gastkramande (men efter hand tjatiga) romanerna om Coq Rouge/Hamilton över bl.a. Arn-böckerna. Han lyckas alltid överraska med nya sidor. Dandy är annorlunda, i positiv bemärkelse, och mycket läsvärd.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte lika stark som Brobyggarna

Teresia Kjellgren, 11 augusti 2014

Som någon eller några redan sagt så är den inte lika bra som Brobyggarna men den är enligt mig definitivt läsvärd. Har man som jag tänkt att läsa hela romansviten så är den ett måste. Den handlar om Sverre som är den yngsta av de tre bröderna Lauritzen som "flyr" till England med sin älskade efter studenten i Dresden. Ska snart kasta mig över tredje delen och fjärde kommer väl snart?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken bitvis mycket bra men långa stycken läste jag...

Bengt Johansson, 7 november 2013

Boken bitvis mycket bra men långa stycken läste jag bara igenom för att komma vidare.
Totalt 2 stjärnor vill jag ge.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Guillou har gjort en bra bok om England under första...

Per-Erik Bergnér (Saltsjö-Boo), 11 oktober 2013

Guillou har gjort en bra bok om England under första världskriget. Han beskriver processer mot homosexuella, särskilt Oscar Wilde och hur Brittisk enfald förstörde konst av stora Europeiska konstnärer med mera.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite besviken på uppföljaren. Första delen i trilogin...

"Bokmalen", 16 maj 2013

Lite besviken på uppföljaren. Första delen i trilogin var riktigt bra och för den som inte vill tappa tråden och ämnar köpa sista delen, bör man även läsa den här boken. Hoppas på en hejdundrande final!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Boken är spännande och välskriven. Den tar med läsaren...

Emma Carnhede, 10 maj 2013

Boken är spännande och välskriven. Den tar med läsaren till en svunnen tid, trots att den faktiskt utspelar sig i en tid som inte är så länge sedan.
Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej