Du är här: Start / Betyg & recensioner / Gengångare
Betyg & recensioner för

Gengångare (Inbunden)

Kundbetyg 4

(33 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jo Nesbö, jag skriver bara så, Jo Nesbö. Har läst alla...

Anki Rosendahl, 24 april 2013

Jo Nesbö, jag skriver bara så, Jo Nesbö. Har läst alla utkomna av honom och ser med förväntan fram mot den nu senaste. Vilken författare!! En av mina favoritskrivare!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nja

Justine13, 29 mars 2012

Väldigt tekniskt om olika droger och droghantering. Berättarjaget är ganska ointressant och det händer saker först när Harry Hole blir huvudperson. Tyvärr alldeles för sent. Sen gör Nesbö en "Stieg Larsson" på slutet och vi ska hänga i ovisshet om utgången. Larvigt. Nesbö borde hålla sig för god för sånt. Rent försäljningsknep. Dom flesta andra(utom den första)böcker i serien är mycket bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Så besviken

David, 10 mars 2012

Har lästa alla böcker i serien och varit helt såld. Men denna boken hade inte många rätt. Väldigt besviken

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4,5 av 5

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 29 januari 2012

För ungefär två år sen, så läste jag boken Pansarhjärta av Jo Nesbø. Det var den åttonde boken om Harry Hole, och jag hade tyvärr missat dom sju tidigare. Jag tyckte otroligt mycket om Pansarhjärta och tänkte att jag skulle läsa dom sju tidigare böckerna, men det har tyvärr inte blivit av.

Men nu fick jag den nionde boken om Harry Hole, Gengångare, som ett recensionsexemplar, i pdf-format, av Piratförlaget. Och det blev jag väldigt glad över.

För den här boken, Gengångare, var minst lika bra som boken före den, Pansarhjärta.

Boken utspelar sig i Oslo, och i narkotikamiljöer.

Och boken är tjock, välskriven, spännande, våldsam, engagerande, och mycket, mycket bra.

Jag kan helt klart rekommendera boken till alla som tycker om spännande kriminalromaner.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Harry H, den moderne superhjälten

Maria, 26 januari 2012

Det är den där krypande känslan av obehag. Det är den känslan Jo Nesbø framkallar hos mig varje gång jag läser hans böcker. Gengångare är inget undantag.

Egentligen är Harry Hole den modernaste av superhjältar och hans uppdrag är att rädda Oslo ur den knipa staden befinner sig i. Detta blir stickrepliken för den moderne superhjälten; han som har slutat supa, men som ändå är medveten om att hans kryptonit är förpackad i en Jim Beam-flaska. Det är förståelsen för den största kärleken, alkoholen eller narkotikan, som gör att han kan kliva in med sina okonventionella metoder. Trots sin cynism är han redo att offra sig för the greater good.

Har vi då inte läst det här förut? En försupen kriminalare med svårigheter för auktoriteter och med obefintlig fallenhet att vårda en nära relation. Jo, vi har läst det förut, men det har aldrig varit så här bra.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej