Du är här: Start / Betyg & recensioner / Det är något som inte stämmer
Betyg & recensioner för

Det är något som inte stämmer (Inbunden)

Kundbetyg 4

(172 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 7 oktober 2015

Det här är Martina Haags åttonde bok. Hennes tidigare produktion är tre romaner, plus fyra böcker med krönikor och samlade texter i. Jag har läst dom allihopa, och även tyckt om dom allihopa. Här en länk till mitt blogginlägg om hennes senaste bok, "Heja, heja", och till hennes senaste roman, "Glada hälsningar från Missångerträsk", där det också finns länkar till mina recensioner av hennes tidigare böcker.

"Det är något som inte stämmer" är en roman. Men som jag har förstått det så är den också mycket självbiografisk, och skildrar till stor del Martina Haags egen skilsmässa från Erik Haag.

Boken är något mörkare än Martina Haags tidigare böcker, vilket kanske också framgår av handlingen och ämnet. Men den innehåller också en hel del av Martinas härliga humor.

Jag tyckte mycket om boken, som var väldigt lättläst. Och jag kan absolut varmt rekommendera den.

6 av 6 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kändisskvaller...

Monika, 29 december 2015

Undrar om recensionerna hade varit lika positiva om boken hade handlat om ett okänt pars skilsmässa?
Tror inte det, detta känns som Hänt i veckan.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra

Suelli, 8 mars 2016

Bra bok, underhållande skriven men upphaussad av media och rätt långt ifrån så bra och förskräcklig som man får intrycket av.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Snabbt avklarad

Anna (Stockholm), 29 december 2015

Jag kan inte jämföra med hennes tidigare böcker då denna är den första jag läst. På några timmar hade jag läst klart boken och jag var oberörd. Funderade mest på om det var exakt så här hennes egen skilsmässa varit. Blev endast upprörd över de gästande norrmännen som betedde sig vidrigt och det kändes inte ett dugg trovärdigt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mer tragisk roman av Martina Haag

Kristina Simar (Hökerum), 18 november 2015

Läsaren får följa Petra Wallin när hon är i Lappland och de gäster som dyker upp där, och hur hon tänker tillbaka på det år som gått sedan skilsmässan från Anders. Parallellt får läsaren ta del av Petra och Anders sista tid tillsammans som gifta, hennes förtvivlan över att blivit sviken av den man hon älskar. Martina Haag, som brukar skriva roliga romaner om relationer, har verkligen lyckats att beröra mig med denna tänkvärda och dystra roman om hur ett äktenskap helt plötsligt går i kras. Martina Haag berättar med mycket inlevelse och gestaltar känslor på ett förträffligt sätt. Jag sträckläste ut boken samma dag som jag fick den, kunde bara inte lägga den ifrån mig den. Martina Haag har hittat en ny genre, att skriva sorgliga böcker med ett psykologiskt innehåll passar henne perfekt, precis som alla roliga böcker hon skrivit. Jag älskade boken och led med Petra Wallin.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En inte så glad bok.

Ariadne, 11 mars 2019

Alla som blivit lurade och bedraga av den de mest litar på, känner igen sig i denna bok. Oförståendet, häpenheten och känslan av att vara grundlurad. Även önskan att fly, försöka hitta sig själv och oförmågan att hävda sig och sin rätt gentemot andra människor genomsyrar boken. Men även i kopakta mörker finns ljuspunkter.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det var skvallret som lockade

Daniel Hansson, 20 oktober 2016

Boken är en blandad upplevelse. Vissa delar är väldigt bra, men det var skvallerdelen som drog in mig. Men en intressant inblick i ett sönderfallande förhållande. Och på många sätt en modig roman.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra

ANNA , 29 juni 2016

Läser den ju mest för dess skvallerpotential. i övrigt är den lättläst och bra men står sig kanske inte utan skvaller-kryddan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

lättläst

kicki42, 30 mars 2016

Lättläst bok om våndorna med en skilsmässa.
Det finns ett avsnitt i slutet av boken som ska, om jag förstår det hela rätt, vara symboliskt, men jag tycker att det är lite väl långsynt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej