Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mördaren i folkhemmet
Betyg & recensioner för

Mördaren i folkhemmet (Inbunden)

Kundbetyg 4

(22 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En studie i polisiär korruption

anna Hart, 11 december 2014

En mycket gripande bok om ödet om Olle Möller som jag varmt kan rekommendera för alla som vill se hur ett brott läggs på lämplig förövare, oavsett om han eller hon begått ett brott så att det passar samhällets syn. En brottsling blir till är en studie i hur människan påverkas av media, ett svenskt exempel moralisk panik på bekostnad av Olle Möller och hans närstående.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

EN välkommen bok!

Marianne cyren Nilsson, 3 juni 2014

Har i många år följt Olle Möllers tragedi och har så småningom blivit övertygad om att han aldrig begått de brott som han anklagats för.

TACK för den här boken !

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mördaren i Folkhemmet

Gun Britt Sjödin, 19 april 2014

En fantastisk bok om en av de största rättsskandalerna i Sverige. Välskriven och lättläst. En riktig bladvändare.
Förhoppningsvis arbetar inte dagens poliser på detta enögda vis.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande och intressant!

Mian, 2 april 2014

Nu har de gjort det igen! Advokaterna Ebervall & Samuelson. Verkligt spännande och intressant skildring av fallet Olle Möller. Väldigt bra beskrivning av miljö och tidsandan.
Jätteintressant med deras teori om Möller verkligen var skyldig eller ej till morden han dömdes för. Välskriven!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Klargörande

Mr Pike, 31 mars 2014

Olle Möllers öde har fascinerat och förfärat. Denna utmärkta bok ger klarhet i fråga efter fråga och justitiemordet är faktum. Polisen med något undantag och åklagare gjorde det lätt för sig - de bestämde sig tidigt för Möllers skuld utan starka bevis. Det visar författarna med elegans. Rättsstatens förfall och det har vi dessvärre sett många exempel på. En verkligt bra bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastiskt välskriven bok. Spännande trots det...

Ann-Britt Löfroos, 21 oktober 2013

En fantastiskt välskriven bok. Spännande trots det tragiska innehållet. Boken baserar sig på en sann historia - det första pedofilfallet i Sverige, kan man kalla det med orättvist utfall. Författarna med gedigen juridisk bakgrund har gjort en grundlig genomgång av källmaterial och beskriver även dåtida rättsväsendet i landet så väl att även den mest okunniga kan följa med. Man kan inte låta bli att förvånas över dåtida makthavares beteende mot 'vanligt folk' och tolkningar av lag och rättvisa. Mycket läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utmärkt bok! Vi som var med på den tiden läser den med...

Inge Karlsson, 5 september 2013

Utmärkt bok! Vi som var med på den tiden läser den med stor behållning. Ett mörkt kapitel i rättsväsendets historia som nu kommer fram i ljuset.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En fantastiskt intressant bok av två duktiga...

Lena Klippvik, 15 april 2013

En fantastiskt intressant bok av två duktiga journalister som verkligen satt sig in i fallet Olle Möller. Ett tragiskt människoöde som fascinerat och engagerat många människor under lång tid. Utmärkt skildring av tidsandan och den miljö som både offer och gärningsmän präglats av.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Advokaterna Ebervall och Samuelson har skrivit en...

Bo Edvardsson, 10 april 2013

Advokaterna Ebervall och Samuelson har skrivit en mycket intressant och väl genomförd bok med titeln "Mördaren i folkhemmet" om den påstådde mördarren Olle Möller. Författarna påvisar mängder av fel i utredningsarbetet vid de tre mord Möller anklagades för. Det finns mycket att lära för utredare av denna bok. Jag sysslar sedan många år med utredningsmetodik och tankefel och har skrivit ett PM på 11 sidor där jag listar upp en mängd tankefel hos utredare som framgår av bokens material. Det går bra att googla på "DiVA simple search" och skriva in Olle Möller i sökrutan så kan detta PM fritt laddas hem ("Tankefel vid utredningsarbete i fallet Olle Möller").

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej