Du är här: Start / Betyg & recensioner / Mellan rött och svart
Betyg & recensioner för

Mellan rött och svart (Inbunden)

Kundbetyg 4

(184 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Mellan rött och svart är den tredje delen i Jan...

Lennart, 8 oktober 2013

Mellan rött och svart är den tredje delen i Jan Guillous storslaget anlagda epos om nittonhundratalet. De hittills utkomna delarna är dessvärre en besvikelse. Tråkigt nog, måste jag tillägga, eftersom Jan Guillou är en duktig och flyhänt skribent och en skarpsinnig samhällsanalytiker.

Berättelsen om de tre fattiga norska fiskarsönerna lämnade stora frågetecken redan i den första boken. Så lyckade och helt igenom perfekta kan inga människor på jorden vara. Personskildringen är inte trovärdig.

Författaren har alltså tagit sig för att försöka pressa in hela nittonhundratalets historia, med alla dess skeenden och företeelser, i några romaner. Det verkar som om Jan Guillou undan för undan prickar av 1900-talets olika händelser och fenomen och ser till att de på något sätt speglas i handlingen. Han har säkert gått grundligt tillväga i sin research. Men det fungerar inte. Han lägger liksom ett filter mellan sig själv och... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag gillade första boken. Tyckte tvåan var så seg. Men...

Johan Lager, 15 september 2013

Jag gillade första boken. Tyckte tvåan var så seg. Men i Mellan rött och svart så hittar Guillou tillbaka igen och blir just så bra som han kan vara - rekommenderas!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Guillou bra böcker

maggan , 30 september 2014

Han skriver fantastiska böcker oavsett vilken changer han skriver i ser fram emot att få läsa den 4 boken hoppas den är lika bra

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett tidsdokument

Anita,, 31 juli 2014

Med stor iver tog jag tag i del 3. Hur skulle pusselbitarna fogas ihop?
Jag läser denna boken och har facit i hand, som alla andra idag. Därför är det mycket intressant att följa nazismens uppkomst och hur hjärntvättade barnen blev.
Likaså vet jag ju hur sönderbombat Dresden och Berlin blev, och så satsade de på att köpa fastigheter där.
Bitar av svensk historia blir aktualiserad igen, och en hel del nyheter om Saltsjöbaden.
Jag bara längtar efter del 4!!!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den tredje delen i Jan Guillous romanbygge om...

Birgitta K, 14 januari 2014

Den tredje delen i Jan Guillous romanbygge om 1900-talet. Inte riktigt lika bra som del 1, men bättre än del 2. Vid det här laget måste man bara få veta mer om hur historien om bröderna och deras familjer utvecklar sig. Jag väntar otåligt på del 4.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den här boken är ett riktigt pekoral och det var även...

Lars Lundin, 26 december 2013

Den här boken är ett riktigt pekoral och det var även "Dandy".
Första boken i serien kändes lovande.
Guillou försöker få in alla personerna i en massa historiska skeenden och det blir bara platt och jag får inga känslor för personerna.
Detta är Guillou på rutin, synd för jag har alltid beundrat honom.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jag tyckte om de två första, men i denna bok verkar...

Gullan Gustafsson, 13 december 2013

Jag tyckte om de två första, men i denna bok verkar det som om Guillou tappat gnistan och försöker göra klart ett åtagande att skriva färdigt serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mycket bra bok som knyter ihop bröderna Lauritzens...

Britt-Marie Wiclander, 24 november 2013

En mycket bra bok som knyter ihop bröderna Lauritzens öden. Boken skildrar utvecklingen under nazisttilden i Europa, särskilt i Tyskland, och vad som sker med människorna. Denna bok är en bok att minnas. Vill gärna se en fortsättning. Jan Guillou är en fantastisk historieberättare. Att boken bygger på historiska fakta kombinerat med en familjs öde gör den mycket läsvärd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blir lite besviken på avslutningen och hade hoppats på...

"Bokmalen", 12 november 2013

Blir lite besviken på avslutningen och hade hoppats på mycket mer. Känns definitivt inte som historien om bröderna Lauritzen är färdigberättat. Man önskar starkt minst en uppföljare till eftersom det finns så mycket mer att berätta om andra världskriget bla. Var det här allt?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej