Du är här: Start / Betyg & recensioner / Grejen med verb : grammatik som du aldrig har sett den förut
Betyg & recensioner för

Grejen med verb : grammatik som du aldrig har sett den förut (Inbunden)

Kundbetyg 4

(128 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Modern svensk grammatik

rolf bergling, 15 juni 2017

Trevlig,skojfrisk, bok med häftiga illustra troner.
Kräver förkunskaper som troligen inte finns hos
gemene hen. Grejen med substantiv var något
nyttigare och roligare att läsa och begrunda.
Trevlig sommar !

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fantastisk för grammatiknördar!

Nilla Ekström, 17 juni 2015

Väldigt rolig och annorlunda "grammatik"!
Men för att uppskatta den bör man ha lite grammatisk kunskap så att man kan hänga med i de fräscha och nytänkande sättet att se på verb och terminologin.
Lärde mig genom denna bok varför vårt gamla imperfekt numera heter preteritum. Tack!
Kan varmt rekommenderas till de som verkligen vill frossa i och njuta av verb.
Som jag och min dotter...

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den här kan väl anses som en klassiker, eller?

Oliver Möntnich, 20 april 2017

Även om jag upptäckte den först nu, så förstod jag ju snabbt att den här boken borde tillhöra grundutstyrseln för alla språkintresserade, oavsett om man är helyllesvensk eller (som jag) har någon form av invandrarbakgrund. Hade jag inte varit språknörd redan innan, så hade den här nog fått mig att bli det ;)

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Passion är kul.

-, 26 juli 2016

Spännande med människor som brinner för sin sak! Boken förklarar allt det där jag borde fattat i skolan men aldrig riktigt fick till. Skönt att ha den här boken i hyllan och kunna återvända till.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fullkomligt lysande!

Håkan Mossberg, 20 oktober 2014

Både vad beträffar pedagogik, retorik och faktainnehåll är boken fullständigt och fullkomligt lysande. Författaren visar upp en sällan exemplifierad kombination av intelligens och humor som gör boken såväl lättläst som utbildande, samtidigt som den hela tiden väcker lust till fortsatt läsning.
Inte minst för att de grammatiska exemplen är så underhållande i sig själva har jag vid många tillfällen bläddrat bakåt i boken för att läsa om avsnitt, och jag vet redan nu att den kommer att åka ut och in i bokhyllan under oöverskådlig framtid.
Man får liksom lust att fria till Sara Lövestams hjärna, om ni förstår vad jag menar.

När blir den upptagen som läromedel i skolan?

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 3 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 19 mars 2014

Sara Lövestam är en av mina absoluta favoritförfattare, och hon har givit ut fyra romaner hittills. Här är en länk till hennes senaste bok, "Hjärta av jazz", och i det inlägget finns det även länkar till hennes tre tidigare böcker. Alla fyra romanerna har fått högsta betyg av mig, och jag längtar efter fler skönlitterära böcker av Sara.

Den här boken, "Grejen med verb", är ju en helt annan typ av bok. En faktabok som handlar om grammatik. Kanske egentligen inte en bok för mig, men jag ville läsa den eftersom det var Sara som hade skrivit den. Och boken var helt okej. Faktiskt rätt så intressant, och roligt skriven.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vart tog konjunktiven vägen?

Sören Westin, 4 januari 2021

Boken om den viktigaste och mest intressanta ordklassen, nämligen verben, är instruktiv och
roande. Tyvärr så dras helhetsintrycket ned tycker jag eftersom verbens verkligt fascinerande
former, preteritum konjunktiv, av någon outgrundlig anledning behandlas väldigt styvmoderligt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nyttig bok

Sture E., 28 juni 2017

Den är bra för man glömmer vissa kommandon och syntax etc. Bra upplägg och framförallt, den känns svensk och inte nån halvbra översättning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

härlig bok

Iréne Ströman Rosén, 18 april 2016

Den roligaste bok jag läst på flera år. Har köpt till barnen också. Rekommendersr den till aöla som vill öära sig grammatik.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej