Du är här: Start / Betyg & recensioner / Barfotaflickan
Betyg & recensioner för

Barfotaflickan (Häftad)

Kundbetyg 5

(94 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Betyg: 4,5 av 5.

Britt-Marie Kullin, 17 juni 2015

Jag har läst nästan alla böcker som Katerina Janouch har skrivit. Hon är en av mina absoluta svenska favoritförfattare. Hennes bästa böcker är, enligt mig, serien om barnmorskan Cecilia Lund.

"Barfotaflickan" är den åttonde boken i serien. Här är en länk till min recension av den sjunde boken, och det finns också länkar där till dom sex tidigare böckerna. (Och den här recension är till största delen likadan som recensionen till "Blodssystrar").

Jag tycker att Katerina har gjort sig en egen liten genre med sin bokserie om Cecilia. Kan inte likna dom vid några andra böcker som jag har läst. Det är en blandning av relationer - både mellan gifta, syskon, barn/föräldrar, kollegor, med flera, och arbetsbeskrivning av barnmorskejobb, och ett spänningsmoment i varje bok.

Det är allting någonting aktuellt i varje bok. Och i den här boken så handlar det mycket om tiggare, romer, och rasism.

Böckerna är m... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Katerina levererar på topp

linda, 12 juni 2015

Barfotaflickan blir min nya favorit i serien, tidigare var modershjärtat min nummer ett.
Katerina lyckas från sida ett till sista sidan att leverera, spänning, oväntade drag, plötsliga händelser. Det är en bok med många bollar i luften, men författarinnan är en mästare på att jonglera. Vi får en djupare relation med flera karaktärer.
I tidigare böcker kunde jag fästa mig vid vissa kapitel och vissa karaktärer men i denna älskar jag varenda ett.
Katerina utvecklas mer än jag någonsin trodde var möjligt i sitt skrivande.
Ge dig själv denna i semesterpresent, meddela familjen att du blir frånvarande ett tag. Köp den! Helt klart det bästa Katerina skrivit någonsin!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lyfter nutida samhällsproblematik

Anni, 18 juli 2016

Janouch fortsätter att skriva engagerat och drivet om den egocentriska barnmorskan Cecilia som är helt besatt av att tillfredsställa sina egna behov utan förmåga att se hur hennes beteende och val påverkar hennes egna barn.
I Barfotaflickan får vi följa Cecilias arbete i mindre utsträckning än i tidigare romaner. Istället lyfts ett nytt engagemang upp. Denna gång är det tiggarkvinnornas situation som uppslukar Cecilias intresse. Omgivningen reagerar allt mer över hur hon väljer att satsa sin tid och energi på allt annat än sina egna barn och hur illa de far av hennes livsstilsval. Barnen själva ger också allt starkare uttryck för denna insikt, men Cecilia tycks helt låst i sin uppfattning att bejakande av modersrollen skulle vara begränsande för henne och visar inget intresse av att ändra sitt beteende.
Förutom problematiken med fysiskt frånvarande föräldrar tar författarinnan också upp det aktuella ämnet med missbruk av mo... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig läsning

Bitte, 18 januari 2016

Jag bara älskar Cecilia Lund och allt hon råkar ut för. Katerina Janouch skriver på ett så härligt sätt som får en att må bra i läsandet.
Även om ingen kan råka ut för allt som barnmorskan Cecilia gör så är böckerna om henne skrivna på ett sätt som får det att kännas som om man kände denna familj. Man vill bara veta mer och mer om dom allihop. Hoppas att det kommer fler.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sträckläsning

Inga-Lill Lindström, 15 september 2015

Janouch lika underbart bra som vanligt, längtar redan efter fler i samma serie. kunde inte sluta, saknar boken redan när sista sidan blir läst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

barfotaflickan

Björn Johansson (Finspång), 4 augusti 2015

Hur bra som helst, synd att det är den sista.
Den här boken är väldigt bra, givande på många sett,
sorglig och dramatisk.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok och kan rekomderas.

Mycket bra och väldigt väl skriven. Längtar till nästa bok hoppas den kommer snart. Alltid bra att följa Cecilla lunds liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilka böcker :)

Lisa Täpp, 29 juli 2015

Himla bra. Vill ju läsa fortsättningen nu men får vänta med spänning till nästa sommar. :)
Spännande från första stund. Går inte att sluta läs. Lätt lästa tycker jag som inte brukar läsa så mycket böcker. Många plus :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mysig sommarläsning av Janouch

Cecilia Nilsson, 16 juli 2015

Jag har läst samtliga böcker i denna serie och jag njuter varje gång. En perfekt mix av allvar, humor och livet, med ständigt aktuella samhällsteman. Tack Janouch även denna gång.
Högsta betyg.

Kram Cecilia

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej