Du är här: Start / Betyg & recensioner / Blå stjärnan
Betyg & recensioner för

Blå stjärnan (Inbunden)

Kundbetyg 4

(204 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spänning från 2:a världskrigen

Lars Håkan Jansson, 13 april 2017

Spännande att läsa om vad norska motståndsrörelsen gjorde och hur de agerade på olika fronter. Samt hur det "vanliga livet" var under kriget.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En ond tid.

Lennart Hjalmarsson, 27 maj 2016

Strålande skildring av en svår tid i vår historia. Belyser hur olika intressegrupper ser på tiden man lever i.
En tankeställare.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Historiskt lärorik

Mollymunter, 3 maj 2016

Jag tycker inte att Blå Stjärnan är lika bra som de allra första böckerna i serien, men jag lärde mig en del nytt om svensk och norsk motståndsrörelse under andra världskriget. Hur svenska kvinnor användes som spioner och kurirer och ibland fick betala dyrt tex. Den var bitvis väldigt spännande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blå Stjärnan

Tova, 3 februari 2016

2:a världskriget ur kvinnornas perspektiv. Fängslande, spännande och intressant. Guillou lyckas berätta om samma tidsepok som förra boken men med en helt annan vinkling.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jan Guillou

Anitha Pettersson, 25 januari 2016

Eftersom jag läst de tidigare böckerna i serien var jag ju tvungen att läsa denna också, och det är så bra
skrivet av Guillou, jag ser redan fram emot nästa bok!!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sista

Eva Persson, 15 januari 2016

Läst alla böckerna i serien o denna kom på 2 dra plats o ikännarfaktorn är bara ett plus men min närhet till Norge

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra men förväntningarna var större!

Mrf, 29 december 2015

Inte i nivå med tidigare böcker i serien. Något seg. För lite händelser. Kanske är upplevelsen beroende på att undertecknad aldrig varit direkt intresserad av spionhistorier. En del har varit känt sedan tidigare vilket också författaren refererat till .

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

1900-talet beskrivet ur samtidens perspektiv.

Hundgöra, 6 november 2015

Jag har inte hunnit läsa denna bok än, den står i bokhyllan och väntar.
Jag baserar mina försiktiga 4 stjärnor på de tidigare böckerna och tillförlitligheten hos Jan Guillou. Han beskriver stundtals skeenden ur synvinklar vi i Sverige varken sett eller sökt efter. Vidgande!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spännande

Periodläsare, 24 oktober 2015

Spännande, ibland lyste dock Jan Guillous berättarskap igenom att han är man och skriver om en kvinnas känslor. och ibland kanske lite mycket av Jan Guillos pekfingerförklaringar. Men boken är en väldigt bra avslut på en serie.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej