Du är här: Start / Betyg & recensioner / Skugghäxan
Betyg & recensioner för

Skugghäxan (Häftad)

Kundbetyg 4

(48 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spännande!

Eva, 8 augusti 2016

Mycket bra bok. Jag tycker om författaren och hennes berättelser om barnmorskan Cecilia. Boken är spännande. Det händer saker hela tiden,man vill helst inte lägga ifrån sig boken. Katerina Janouch beskriver vardagliga händelser, sådant som kan hända med en själv också. Det är mycket man känner igen.Hon är min favoritförfattare. Jag rekommenderar boken ./Eva

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4,5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 15 juni 2016

Jag har läst nästan alla böcker som Katerina Janouch har skrivit. Hon är en av mina absoluta svenska favoritförfattare. Hennes bästa böcker är, enligt mig, serien om barnmorskan Cecilia Lund.

Skugghäxan är den nionde boken i serien. Här är en länk till min recension av den åttonde boken, och det finns också länkar där till dom sju tidigare böckerna. (Och den här recension är till största delen likadan som recensionen till Barfotaflickan).

Jag tycker att Katerina har gjort sig en egen liten genre med sin bokserie om Cecilia. Kan inte likna dom vid några andra böcker som jag har läst. Det är en blandning av relationer - både mellan gifta, syskon, barn/föräldrar, kollegor, med flera, och arbetsbeskrivning av barnmorskejobb, och ett spänningsmoment i varje bok.

Det är allting någonting aktuellt i varje bok. Och i den här boken så handlar det om en försvunnen tioårig flicka, hemförhållanden som inte är så bra... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Favorit

bokmalen (Luleå), 27 juli 2016

Jag gillar hennes böcker , de är lättlästa och handlar ofta om sådant man kan känna igen i. Man känner med Cecilia lund!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Som vanligt levererar Janouch in en viktig fråga

linda, 23 juli 2016

En bok som var tung att läsa i vissa avseenden.. Om flickan Tiffany.. Barn som far illa finns överallt. I din dotters klass, i barnens idrottsklubbar.. Och de barn som inte gör något..
Det väcker mycket känslor i mig att läsa boken.

Katerina skiftar bra och snygg mellan de olika karaktärerna. Belöningen av att läst böckerna innan gör att jag som läsare känner igen mig om olika händelser.. Även denna bok lämnar nyfikenhet till nästa... hur ska det gå egentligen ?? Nästa bok utkommer juni 2017... Lång väntan... För lång varje år!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bättre än förra

bokslukaren, 14 juli 2016

Denna bok är bättre än den förra delen i denna serie, nu händer det spännande saker igen.
Den är en sträckläsningsbok man vill bara veta mer o mer
rekommenderas starkt om man dessutom läst de föregående så "känner" man Cecilia

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kanonbra böcker

Inger Anneli Ohlsson, 27 juni 2016

Jag har läst nästan alla hennes böcker.Alla hennes sista nio böcker har jag läst.Kanonbra böcker+att dom är lättlästa.Läser ut dom på bara några dagar,

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nionde delen om barnmorskan Cecilia Lund

Kristina Simar (Hökerum), 23 juni 2016

Cecilias mamma Christina har förlorat sin älskade livskamrat Lars-Åke som plötsligt segnat ihop i en hjärtinfarkt. Hon kämpar mot den dagliga ensamheten och har tagit upp kontakten med döttrarna far, Bertil. Detta ses inte med blida ögon hos döttrarna, särskilt inte hos yngsta dottern Maria som aldrig kan glömma att han lämnade dem när de var små.

Cecilia reser ensam till Paris, där ska hon tillbringa en vecka för sig själv men även intervjua en fransk barnmorska om hur de ser på hemförlossningar. De har en helt annan syn på det i Frankrike än hemma i Sverige.

En kväll i Paris går Cecilia ut och dricker sig berusad, hon träffar på den karismatiske fransmannen Rémi. Han pratar bra engelska och berättar att han är regissör. De har en trevlig kväll, pratar om allt och plötsligt är deras glas tomma. När Rémi frågar om Cecilia vill följa med honom hem, svarar hon ja och de har en het natt tillsammans. På morgonen efter ... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej