Du är här: Start / Betyg & recensioner / Grejen med substantiv och pronomen
Betyg & recensioner för

Grejen med substantiv och pronomen (Inbunden)

Kundbetyg 5

(35 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Hade Sara nu svarat ja...

Håkan Mossberg, 10 april 2017

De som har läst min recension av Saras bok "Grejen med verb" minns kanske att den innehöll ett uppriktigt frieri, riktat till Saras hjärna. Hade hennes hjärna svarat ja, ja genom Sara då förstås men skall nu sanningen fram så svarade hon inte alls, så hade jag nu efter att ha läst uppföljaren "Grejen med substantiv..." omgående föreslagit att vi av romantiska skäl kunde förnya våra löften... :)

Skämt åsido och med djupaste respekt för författaren så beror min förtjusning på att denna bok, liksom den förra, är så full av logiska, humoristiska och förtjusande resonemang kring grammatiken att även den mest svårflirtade måste ge efter och erkänna att det svenska språkets uppbyggnad är vansinnigt intressant.

Författarens lysande val av exempelfraser, som det dessutom finns väldigt gott om genom hela boken, är så otroligt skojiga så att jag, också liksom i den förra boken, tvingar mig att bläddra fram och tillbaka för att... Läs hela recensionen

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 3,5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 4 oktober 2017

Sara Lövestam är ju en av mina favoritförfattare, och jag älskar hennes skönlitterära böcker.

Men hon har ju även skrivit två faktaböcker om grammatik, eller ska man kalla dom humorböcker? Först kom Grejen med verb 2014, och nu i år kom Grejen med substantiv och pronomen. (Här är en länk till mitt blogginlägg om Grejen med verb).

Grejen med substantiv och pronomen är intressant, lättläst, lärorik, rolig, och snabbläst, precis som den första boken i serien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lättsam och rolig bok om vårt kära språk

K-G Lundberg, 26 maj 2017

Jag gillar den flyhänta stilen, de ibland dråpliga exemplen och de (oftast) lättbegripliga förklaringarna. Jag gillade svenska språket och grammatiken när jag gick i skolan. Har insett att inte bara språket utan även språkreglerna har förändrats mycket sedan dess. Toleransen har ökat, vilket väl oftast är positivt. Jag kommer dock att hålla fast vid "de" och "dem", och jag använder aldrig "dom" i skrift - inte ens i privata mejl eller sms.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jättekul!

Sister (Lund), 26 april 2017

Svåra grejer med roliga exempel och många skratt, ofta med rynkad panna. Hu, vad svårt svenska är. Även för en infödd.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ett måste för alla språknördar

Oliver Möntnich, 20 april 2017

Jag älskar språk. Därför var det nog väldigt lätt att tycka om den här boken. Den förmedlar kunskap på ett lättsamt och underhållande sätt och gav mig (som flyttade hit från Tyskland i vuxen ålder) några nya synvinklar på det svenska språket. Det är nästan synd att jag redan behärskar språket så bra som jag gör, för annars hade jag varit sugen på att gå en SFI-kurs hos Sara ;)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Underhållande och lärorik

Ingrid Nettervik, 18 april 2017

Det är oerhört stimulerande att läsa en bok som denna om något så intressant och viktigt som grammatik. Det märks att författaren kan sitt ämne och hon presenterar fakta på ett underhållande sätt vilket gör att man som läsare har roligt och får kunskap på samma gång. Detta är en bok som med framgång borde kunna använda i skolan, åtminstone som stimulans åt lärare som kan ha svårt att engagera eleverna i något så abstrakt som grammatik kan uppfattas som.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Humor

Sten Ob Nilsson, 3 april 2017

Med humor i hjärtat och hjärnan skriver Sara Lövestam och lättar upp grammatiken! Den här boken kan jag, liksom hennes tidigare "Grejen om verb", rekommendera.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej