Du är här: Start / Betyg & recensioner / Livet går så fort. Och så långsamt
Betyg & recensioner för

Livet går så fort. Och så långsamt (Pocket)

Kundbetyg 3

(23 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jaha?

Anni, 15 juli 2018

Att föregående bok jag läste var en essäsamling av Sara Danius påverkar säkerligen mitt omdöme av Martina Haags bok, som jag tycker faller platt på marken utan substans i vare sig språk eller innehåll. Eftersom jag bara är ett par år yngre än bokens huvudperson så fanns viss igenkänning vad gäller mat, mode och musik, men lyckligtvis inte i livsstil och skolmiljö. Min bild är tvärtom att vuxenvärlden var påtagligt närvarande och delaktig i ungdomars vardag, liksom att umgänget mellan tjejer och killar var avspänt och naturligt på 1980-talet, vilket är den tid då händelserna i boken utspelas. Jag kände mig lurad av titeln då jag under hela bokens läsning, som i och för sig inte tog speciellt lång tid, väntade på att Martina skulle komma till saken och länka ihop då med nu, men det var tydligen inte hennes avsikt. Ärligt talat förstår jag inte vad hennes avsikt med boken var över huvud taget och jag betvivlar att den blivit publicerad om författarinnan inte varit känd.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ungdomsbok?

Marina Nyman, 1 augusti 2018

Snabbläst, lite tråkig i min smak. Texten flöt på, men ingen direkt vacker svenska. Fel bok för mig, tyvärr. Den förra var betydligt bättre!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Snabb,driven o klok författare kör i diket

Maja Gräddnos, 25 juli 2018

Inget fängslande innehåll som
i och för sig är underhållande men en i all hast skriven bok utan röd tråd och syfte. Jmf föreg bok med spänning o allvar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej