Du är här: Start / Betyg & recensioner / De som dödar drömmar sover aldrig
Betyg & recensioner för

De som dödar drömmar sover aldrig (Inbunden)

Kundbetyg 4

(65 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jan Guillous beskriver sin bästa tid

Kjell Kampe, 20 september 2018

70-talet var ju den tid då Jan Guillou blev riktigt känd för allmänheten genom IB-affären som briserade 1973. Hans åttonde bok i serien om 1900-talet (i princip ett decennium per bok) är en av de intressantaste. Om man själv (som jag bara något år yngre än JG) var politiskt aktiv så blir det en extra krydda att läsa om just 70-talet och få en återblick i olika vänsterrörelsers ageranden och förhållande till varandra, samt - inte minst -få maktens arrogans beskriven i väl giftiga formuleringar. Man njuter när JG avslöjar dem - i en bara aningen förbättrad version jämfört med hur det var.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Snabbt direkt hem

Odd Werner-Erichsen, 19 november 2018

Boken är i vanlig ordning då Jan Gilliou har författat texten lättläst och det flyter på i händelserna på ett inspirerande sätt som gör att man inte vill sluta läsa. Köp boken, men det är bäst att köpa hela serien för detta är ett intressant sätt att se in i de olika händelserna i världshistorien med bröderna Lauritzen och deras familj som aktörer och observatörer.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En riktigt spännande bladvändare.

Anita Margareta Thedvall, 18 september 2018

Den åttonde boken i "triologin" Brobyggarna. Kan varmt rekommendera alla böckerna. Fängslande berättelse om familjen Lauritzen fram till 70-talet. Hoppas på fortsättning fram till våra dagar...¿!!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svår att lägga ifrån sig

Jan Carlqvist, 18 september 2018

Vi som var med på 70-talet läser igenkännande och fängslade av de intressanta skildringarna av vänstergrupperna, Palestinakonflikten och IB-affären. Samtidigt som man påminns om tidens politiska diskussioner känns det som ett stort journalistiskt avslöjande kring vad som egentligen hände, i Sverige och Västtyskland.. Det är spännande, välskrivet och ofta väldigt roligt! Familjen Lauritzen fortsätta öden är en lyckad bakgrund för tidens händelser, där Guillou verkligen skildrar med egna erfarenheter. När jag läser tror jag vartenda ord är sant, och nan vill läsa mer. Rekommenderas starkt!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin kvälls lektyr. Ett kapitel varannan kväll.

Lars-Åke Myrgren, 18 september 2018

Gillar JG:s tids resor han är bara bäst! Har ett lätt språk. Lätt att placera sig själv i handlingen! Han är en bra på research!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nja

Olle H, 26 november 2019

Jag har verkligen gillat Jan Guillous 1900-talssvit. Just den här delen tyckte jag var lite sådär. Den utvecklades mer till Jan Guillous egen vendetta mot Expressen och en del av statsapparaten. Hyggligt intressant och spännande men lite för Guillou-fokuserat.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

betyg på bok av JAN GUILLOU.

Pirjo Anne Irmeli Millberg, 9 oktober 2018

Har inte läst ut boken ännu. jag tycker att den är bra och spännande tror att den blir mer spännande längre fram.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nutidshistoria

Ingrid Jönsson, 18 september 2018

Blev lite omständlig i de sista kapitlen. Annars bra flyt. Lättläst.
Men jag är så gammal att jag minns det mest.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej