Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kistbyggarna
Betyg & recensioner för

Kistbyggarna (Inbunden)

Kundbetyg 4

(8 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

En humoristiskt och annorlunda feelgood

veronicas_bok_bak_liv, 7 november 2019

För mig är Morgan Larsson en ny författare. Boken bygger på att Samuel anordnar en kurs för att bygga sin egen kista. Kursdeltagarna kommer till en idyllisk plats där bygge av kista och vänskap uppstår. En annorlunda feelgood bok som sticker ut, då både livet och döden berörs med svärta och humor. Stundtals tycker jag att boken är underbar, underhållande, härliga miljöbeskrivningar och som har ett djup och allvar. Man för följa och lära känna deltagarna genom deras resa med sitt bygge av kistan men också om deras hemligheter, liv och längtan. Och även hur denna gruppkonstalation fungerar och utvecklas. Tycker att denna bok verkligen skulle göra sig utmärkt som film. Att boken bara får 3+ av mig beror på att jag tyckte att den ibland blev lite rörig med alla karaktärers historier. En bok som berör, ger eftertanke, får mig att skratta och med otroliga miljöbeskrivningar.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 11 oktober 2019

Kistbyggarna är författaren Morgan Larssons tredje roman. Han debuterade med boken Radhusdisco 2010. Därefter så kom boken Det opålitliga hjärtat ut 2014. Jag har läst båda böckerna och tyckt mycket om dom båda två, speciellt boken Radhusdisco.

Och författarens nya bok gjorde mig inte besviken. För den var precis lika bra som dom två tidigare böckerna.

Kistbyggarna är en härlig feelgoodbok med både djup, svärta och humor i. Och boken berörde mig verkligen.

Rekommenderas varmt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Charmig berättelse!

Villivonkansbooks, 10 oktober 2019

Jag har läst båda böckerna som Morgan skrivit innan Kistbyggarna och gillar den härliga humoren som glimtar fram i mellan sidorna. Kistbyggarna började jag läsa som fysiskt exemplar först, men när jag åkte tåg till Bokmässan övergick jag till att lyssna istället när jag såg att det var Morgan som läser boken. Det är alltid trevligt när författare läser boken själv och Morgan har en väldigt behaglig och bra röst att lyssna på. Dock är jag en betydligt sämre lyssnare än vad jag är läsare och det visar sig i att jag lätt tappar tråden och börjar tänka på annat. Jag har fått hoppa tillbaka i berättelsen många gånger för att lyssna om när tankarna flugit iväg.
I Kistbyggarna samlas ett gäng människor hemma hos Samuel på Lövensö för att bygga sina egna kistor. Det är en samling udda karaktärer, alla med sina egna orsaker till att de är där. Genom berättelsen får vi lära känna allas rätta jag och deras livshistorier. Boken är underhåll... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Härlig feelgood, manar till eftertänksamhet

@bettan_bokprataren (Örebro), 3 oktober 2019

Den underbara historien har så många olika perspektiv på människan, vänskap och på döden. Trots att den berör många svåra ämnen så görs det på ett fantastiskt sätt med humor, glädje och sorg.
Om jag på ett enkelt sätt ska sammanfatta Kistbyggarna av Morgan Johansson, så måste det bli;.
Jag skrattar hejdlöst, jag gråter av sorg och jag blir eftertänksam. Läs mer på bloggen https://bokprataren.blogspot.com/2019/10/feelgood-med-twist-kistbyggarna.html?m=0

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej