Du är här: Start / Betyg & recensioner / Flickan som lekte med elden
Betyg & recensioner för

Flickan som lekte med elden (Pocket)

Kundbetyg 5

(43 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

suverän!

poppiloll, 26 juni 2008

Har just avslutat del två i Millenium-serien "Flickan som lekte med elden". Den är kanonbra, precis som dess föregångare "Män som hatar kvinnor", dock utan den långa transportsträckan i början, vilket självfallet inte behövs, då man som läsare redan känner karraktärerna väl. Dock tycker jag denna bok, till skillnad från "Män som hatar kvinnor" har ett abrupt slut, det blir inget efterspel som i första boken vilket jag tycker är synd. Man lämnas som läsare i ett tomrum av ovisshet, som först blir någorlunda klarlagt i seriens tredje och sista del - vilket förstås har en poäng, men gör boken svår att se som en fristående bok, så som del 1 mera hade karraktär av. Boken var dock svår lägga ifrån sig och det jag egentligen mest brydde mig om vara Salander-tråden och inte krafset runt om!
Medryckande bok helt enkelt - läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte lika bra som första boken

Paula S., 7 december 2007

Flickan som lekte med elden är precis som första boken svår att lägga ifrån sig innan den är utläst. Tyvärr är historien tunnare och det blir mer aktion och våld än problemlösning. Det påminner mycket om O'Donnells böcker om Modesty Blaise, fast sämre. Det som räddar boken är att författaren trots allt lyckas få läsaren att engagera sig i huvudpersonerna och undra hur det ska sluta.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En av de...

galfield, 10 november 2007

...bästa böcker jag någonsin läst. Blev tomt när den var färdigläst, svårt att börja på en ny efter denna!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Blev besviken..

A history of violence, 6 november 2007

Jag blev besviken på uppföljaren till Män som hatar kvinnor, en bok som hade en viss återhållen spänning och frånsett en del missar kunde tänkas ha ägt rum på riktigt.
Lösare tyglar, fantasi som flödar, det är spännande och jag sträckläser. Efter den "fantastiska" upplösningen bleker eftertanken boken; det saknas nyanser, reflexioner, sammansatta personlighetsskildringar. Flödande fantasi räcker inte för att skapa ett mästerverk.
En ganska löst hopfogad skröna är inget mästerverk, hyllningskören är kanske ett bristsymptom för genren?
Samhällskritiken i boken höjer sig inte mer än en munter drift med journalistik och karikatyrer av expertvälde. Intellektuellt högstående samhällsanalys? Knappast.
Det finns ett patos i boken vilket dock blir lidande på en brist på stramhet och ett språkbruk som flödar; ja, det flödar över av entusiasm, schabloner och brist på redigering på ett sätt som hos mig lämnar en bitter eftersmak.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stieg har gjort det igen!

Christoffer, 24 augusti 2007

Detta är en bok som jag aldrig kommer att glömma. Den är hur bra som helst. Efter att ha läst ettan trode jag inte att det kunde bli bättre, men denna bok är bättre. LÄS DEN!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rekommenderas!

Läslusen, 16 augusti 2007

Om jag bortser från ett kort stycke i slutet så var det en lysande och otroligt spännande bok! Boken rekommenderas, men det krävs nästan att du läst Män som hatar kvinnor först.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fängslande

poppen, 20 juli 2007

Kan inte annat än att hålla med om det som skrivits innan. En mycket spännande och helt fängslande bok. Jag tyckte att Män som hatar kvinnor var lite seg i början med alla ingående beskrivningarna av karaktärerna. I denna bok känner man dom väl och rycks med från första sidan och vill inte lägga ifrån sig boken efter det. Väntar med spänning på att läsa den sista boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ännu bättre

saccenach, 19 juli 2007

Den här boken är ännu bättre än första delen. Mycket beroende på att Lisbet Salander är huvudperson och henne gillar jag skarpt. En kvinna som inte låter någon trampa på sig ostraffat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vilken höjdare!

Anna, 12 juli 2007

Jag vet, alla har redan sagt det att böckerna om Lisbeth är fantastiska. Jag kan inte annat än hålla med. Det är inte ofta som jag ligger uppe och läser till halv två på natten bara för att jag bara måste veta hur det går. Läs den när du har tid. Annars kan det bli svårt att sköta sitt jobb :)

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej