Du är här: Start / Betyg & recensioner / En helt annan historia
Betyg & recensioner för

En helt annan historia (Pocket)

Kundbetyg 4

(34 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Gotland och Finistère - vad mer kan man önska?...

Linn, 22 januari 2014

Gotland och Finistère - vad mer kan man önska?

Först och främst, och jag skäms nästan för att medge det, men det här är den första av Håkan Nessers böcker jag har läst. Därför visste jag inte i förväg vilken sorts läsupplevelse jag skulle få, och kan inte heller jämföra den med någon annan av hans böcker.

Deckare är normalt sett inte mina favoritböcker, men den här är annorlunda. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Författaren är bra på att beskriva människors innersta tankar och känslor. Jag gillar att man får en så bra bild av polismannen Barbarottis privatliv och inte bara följer det aktuella fallet som han jobbar med.

Slutet gav mig mersmak. Jag vill fortsätta läsa ....

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Helt underbar bok i Håkan Nesser-stil, kriminaldeckare...

Mats , 9 juli 2013

Helt underbar bok i Håkan Nesser-stil, kriminaldeckare med både känsla och värme. Och en helt oförutsägbar intrig. Kan verkligen rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En riktigt trevlig bok

Jan H, 25 mars 2013

En riktigt trevlig bok!
Nu har jag tyvärr läst färdigt boken. 588 sidor i min storpocket-upplaga och alla 588 sidorna verkligt njutbara. En fantastisk bok med lysande språk och en humor av högsta klass. Karaktärsbeskrivningarna av Barbarotti, Backman, Asunander ja t.o.m Gud Fader är samtliga roande att ta del av. När slutet av de 588 sidorna närmade sig tvingade jag mig att lägga undan boken för att försöka fördröja njutningen. Först när jag läst färdigt gick jag in och tittade på recensioner av boken för att se som jag förmodade andras hyllningar av mästerverket. Jodå mycket riktigt flertalet lovord men så fann jag en som rubricerade boken som "En riktig tråkig bok" och trodde inte mina ögon. Det är som att att beskriva Marilyn Monroe som "En riktigt ful kvinna". Att smaken är som baken känner vi ju till men så kraftigt delad trodde jag inte den kunde vara.
Nej, lyckliga ni som ännu inte har läst boken.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Världsklass

Bosse, 28 mars 2011

Såå bra! världsklass. Avslutningen kunde varit bättre, men läsvärdet är magnifikt, vilket språk, vilket driv! otroligt bra bok som starkt rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Riktigt bra!!

molkosaki, 5 december 2010

Klurig intrig,och som alltid med Nesser,fylld av osentimental värme och förståelse för oss människor. En bok man kommer ihåg-inte vill skall ta slut!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En annan historia

Daniel, 27 december 2008

Jag tyckte boken var bra, det var en spännande och
dramatisk historia.
Men slutet kom lite för sent och var inte så bra
som jag hade förväntat mig, efter ett flertal timmar med boken.
Kändes som att Nesser inte kunde knyta ihop hela historien.
Men det blir en 3+.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Strålande

Patrik, 30 juli 2008

Än en gång: Kanonbra ! Språket är lika lysande som i första delen ("Människa utan hund"). Intrigen än mer genomtänkt och fantastiskt upplagd. Vem kan ana det slutet ?...
Med andra ord...ett mästerverk !
Väntar otåligt på del 3 i Barbarottiserien !

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Udda

Kristina, 27 maj 2008

En historia som sätter klorna i en från första till sista sidan.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej