Du är här: Start / Betyg & recensioner / Aldrig fucka upp
Betyg & recensioner för

Aldrig fucka upp (Pocket)

Kundbetyg 3

(42 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Ostukturerad och rörig

Bokmal, 19 augusti 2018

Blev väldigt besviken över uppföljaren då första boken höll väldigt hög klass.
Början verkar lovande i bästa Lapidusanda men det dröjer inte många kapitel innan framförallt handlingen om polisen Tomas blir väldigt segdragen och rörig. Vad man brukar säga "tråkigt detaljrik om polisens arbete".
Att skumma eller helt hoppa över flera sidor blev oundvikligt av ren tristess (ska det aldrig hända något?).
I sista delen av boken, då parallellhandlingarna knyts ihop, tycks Lapidus mer fokuserad men rent generellt att betrakta som "nödbok". I synnerhet om man vet hur bra den första boken är.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Huvudstadsmörker

mats olofsson, 9 augusti 2016

Lapidus språk är mycket bra i denna uppföljare till "Snabba Cash". Härliga uttryck som reflekterar resp persons bakgrund och uppväxt. Inte lika intensiv som SC, men betydligt bättre än de flesta andra samtida thrillers.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Inte ens värd att köpa som dasspapper

fredrika johansson, 22 juni 2014

En tråkig bok som bygger på en samiling klicheer. Illa skriven och med trista karaktärer.
En typiskt "bli rik" manual för lättpåverkade idiodter som lära sig att brott lönar sig och att arbata sig till någon form av perngar och respekt är för veklingar.

Denna sk*t bok har lånat ut på vårt skolbibliotek utav alla små ligister som man kan tänka sig, de som säljer knark i skolan och snor mobiler på helgerna. Det är målgruppsrelatering.
Denna bok är inte värd träden som huggits ned för den.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svag, men godkänd, uppföljare

Morpheus, 29 november 2012

Jag älskade Snabba Cash! Äntligen en bra svensk kriminalroman utan en medelålders polis i huvudrollen och där vi fick se en ny sida av kriminaliteten.

Uppföljaren, Aldrig Fucka Upp, fortsätter i samma stil men är tyvärr inte lika bra. Både SC och AFU följer tre huvudpersoner vars öden sammanflätas men AFUs karaktärer är mindre intressanta än de i SC. Den enda som sticker ut är Niklas, en f.d. legosoldat med ett brinnande hat mot kvinnomisshandlare. De andra två lyckades aldrig fånga mitt intresse, minst av allt polisen Thomas. Poliser har vi sett mycket av redan i svenska kriminalare och att Lapidus slänger in Palme-konspirationer i smeten gör inte saken bättre.

Språket och berättarstilen är samma som i Snabba Cash vilket är bra. Jens är en duktigt författare men historien är bara godkänd. Gillade man första boken ska man så klart läsa den här med. Som bok är den en okej läsupplevelse, men som uppföljare till en av mina favoriter lämnar den en del att önska.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

För långdragen, men ändå rätt så okej.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 17 februari 2010

Läste boken "Snabba Cash" för lite drygt två och ett halvt år sen, och tyckte väl att den var sådär... (3 av 5).

(Såg filmen "Snabba Cash" nyligen, och tyckte att den var jättebra! 4,5 av 5.)

Nu har jag läst Jens Lapidus andra bok, "Aldrig fucka upp", och tyckte väl att den var sådär... (3 av 5).

"Aldrig fucka upp" började väldigt bra. Jag tycker mycket om språket i boken, och sättet den är skriven på. Och jag tycker också mycket om karaktärerna.

Men boken blir sen sämre och sämre, den är alldeles för långdragen. Den skulle nog ha mått bra av att ha varit mycket kortare, tycker jag.

Så att ha gått från en 4:a i betyg i början, så slutade den på en 2:a. Så det blir en 3:a i slutbetyg.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gullinina tycker till...

Gullinina, 19 oktober 2011

Lika bra som den första om inte bättre, nu hade jag full koll på alla hans huvudkaraktärer så det var inget problem när några till kom in.

Den är gripande som den första och håller verkligen måttet.

Är du intresser av den här sortens böcker och är ute efter en serie är den här perfekt.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra bok

sforzato, 2 juli 2009

Denna bok är en riktig bladvändare. Jens Lapidus tycks ha stora kunskaper om den kriminella världen, om invandrarna, och om polisarbetet i Stockholm. Allt känns genuint. Språket påminner om det i "Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri, med invandrarslang som "shunne" (snubbe) osv. Mycket läsvärd. Rekommenderas.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tankeväckande nutid

Mallan, 6 maj 2009

Blir positivt överraskad av språket som inte liknar något annat i samma genre, Pratar nästan med "ish"-ord med familjen efter att ha läst boken. En mkt bra och skrämmande nutidskildring för mig, en människa i den trygga medelklassen med barn i tonåren. Läs och rycks med i den verklighet som finns där ute... Det märks att författaren har kunskap om kulturen. Jag vill läsa mer. Det som drar ner betyget en stjärna är för många personer i handling. Läs Snabba cash först!

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej