Du är här: Start / Betyg & recensioner / Tusen strålande solar
Betyg & recensioner för

Tusen strålande solar (Pocket)

Kundbetyg 5

(33 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Tusen Strålande Solar är en helt okej bok

Andreas Sellfors, 21 augusti 2020

Att bli inspirerad till att läsa en bok utifrån hur handlingen framställs och sammanfattas på bokens baksida. Det är inte alltid fördelaktig. För är beskrivningen för genomgående, utspridd eller närgången, då kan dina förväntningar på boken bli alldeles för hög. Varvid du upplever boken som betydligt grådaskigare än vad den egentligen är. Vilket då just är min uppfattning av den här romanen, för rent generellt är Tusen Strålande Solar, inte en urusel översatt bok (av Johan Nilsson), med en långrandig handling om två afghanska kvinnor (Mariam & Laila), som skapar ett riktigt starkt band mellan varandra, var utifrån de hanterar det upptrappade våld som ständigt finns omkring dem; i såväl deras hem, med deras ytterst religiösa man, som på Kabuls gator. Och från kvinnornas ålder ger Miriam nästan den kärlek och omhändertagande som Laila aldrig fick från sin egen mor, innan hon dog i ett bombdåd. Så detta är alltså huvudhandlingen, som ja... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En stark roman om ett land i förvandling.

Kaj S Karlsson, 22 april 2019

Boken skildrar på ett brutalt sätt kvinnor situation och roll inom familjen. Den ger samtidigt en förklaring till varför livsrummet är starkt begränsat för dem med olika språk/dialekter och geografisk bosättning. Mycket läsvärd!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bjuds in till en annan värld

Lovisa, 10 april 2017

Magisk bok som bjuder in till en annan värld och gör den levande på ett helt nytt sätt. Man känner verkligen med kvinnorna i boken och får uppleva Kabul och Afghanistan från dessa kvinnors sida. Rekommenderar den varmt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En mästare

valdemar, 27 juni 2014

Khaled Hosseini är en mästare på att berätta.Är man intresserad av andra länders kultur så är den afghanska berättarkonsten fantastisk.Det finns oxå många bra författare med arabiskt eller persiskt ursprung.Läs.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

helt ok

fredrika johansson, 24 juni 2014

Tyvärr väldrigt uppenbar bok om man känner till det minsta om Afghanistans historia.
Är dock trevligt med en bok som belyser i vår moderna tid hur kvinnor ägs av sina makar och saknar alla rättigheter.
Hur relationen mellan de två fruarna är den största kärleken och villig att offra ditt liv för.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En underbar roman

Nina, 29 maj 2014

En otroligt vackert skriven berättelse om kärlek, dess umbäranden, våldsamheter, styrka, sorg och en för mig ganska okänd värld som slukade min läsarlust till fullo. Khaled Hosseini är en mästarförfattare, en av de allra bästa, som jag någonsin tagit del av och jag vill bara ha mer och mer av honom. Rekommenderar mycket varmt hans böcker.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En favorit

Maryam, 16 april 2014

Absolut bästa boken jag någonsin läst, en av mina favoriter. Så otroligt bra och fängslande. Khaled Hosseini misslyckas aldrig med att få dig att känna dig som ett med berättelsen.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

fullkomligt underbar!

Amanada, 31 juli 2009

Kan bara instämma med tidigare recencenter, Tusen strålande solar är en bok som måste läsas! Allt är hemskt men ändå underbart! LÄS!

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vackert är ordet

LenaMagna, 11 maj 2009

Mycket läsvärt och fängslande om kärlek, kvinnovåld (också bildligt) och strävan efter lycka. Och Afghanistan, först och främst. Vackert berättat och så känsloladdat att man gråter.
Enda kritik jag kan tänka mig, om jag nu ska vara extrakräsen, är för mycket fokus på händelser och sammanhang och för lite på individer och deras inre styrka. Personskildringarna kan vara mer nyanserade så att vi läsare kan bedöma hur realistiska och hur typiska de är, vilket är ganska viktigt för böcker i den aktuella genren.
Men läsvärt, absolut. Även om du efter Flyga drake har skyhöga förväntningar.
En sällsynt talangfull författare, jag tycker nästan synd att Khaled Hosseini börjat skriva så sent i åren.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej