Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kvinnan i rummet
Betyg & recensioner för

Kvinnan i rummet (Inbunden)

Kundbetyg 4

(30 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Jag gillade denna bok, spännade deckare som passar...

Lola, 18 juli 2013

Jag gillade denna bok, spännade deckare som passar lata dagar ute i solen. Har bara läst denna bok av författaren och vet inte om han har gjort fler. Annars tycker jag Kristina Ohlssons böcker är att rekommendera för sträckläsning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Har aldrig läst någon bok förut av Jussi Adler-Olsen,...

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 15 juli 2013

Har aldrig läst någon bok förut av Jussi Adler-Olsen, men det är många som har rekommenderat hans böcker till mig. Och nu förstår jag verkligen varför. För den här boken var nog en av dom bästa kriminalromaner som jag har läst på länge.
Mycket härliga karaktärer, och en mycket speciellt fall i boken.
Fem böcker finns det hittills, i serien om Avdelning Q, och jag ska definitivt läsa dom allihopa, så snart som möjligt.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jättebra, man bara läser. Har läst nummer 2 och väntar...

Christel Bjunge, 24 april 2013

Jättebra, man bara läser. Har läst nummer 2 och väntar på trean och fyran. Han skriver fängslande och det är som att man känner personerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fick tips om denna bok, mycket bra skriven och...

A.R Nosslin (Karlstad), 19 april 2013

Fick tips om denna bok, mycket bra skriven och otroligt spännande. Kan varmt rekommenderas. Har även läst bok två Fasanjägarna som även den kan rekommenderas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Positivt överraskad!

Malin H, 3 april 2012

Jag hade aldrig hört talas om den här författaren innan jag gav mig på den nordiska utmaningen och jag vet inte heller vad som gjorde jag att valde just Adler-Olsen men det var ett otroligt bra val. Jag blev positivt överraskad redan efter några sidor!

Till att börja med gillar jag verkligen Adler-Olsens sätt att skriva och hur han växlar mellan polisernas utredning och Merete. Det gör att det blir ännu mer lockande att fortsätta att läsa. Dessutom fastnade jag på något vis för Carl Mørck, även om han ibland känns som en tjurskallig gubbe, och han i kombination med Assad blev riktigt bra. Det är sällan jag skrattar när jag läser deckare men här uppkom ganska många roliga saker och det gillar jag. Den var inte heller särskilt förutsägbar!

Det som egentligen drog ner betyget lite var att det kändes lite småsegt emellanåt och man stampade liksom på samma plats. Carl Mørcks ex-fru fick också ganska stor plats och jag förstod egentligen aldrig varför?

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Ny favorit!!

Bråkiga Katten, 20 oktober 2011

I sommras läste jag Flaskpost från P och kände mig lite förvirrad över att inte få vara med från början.
Nu fick jag det. Det är alltså här allt börjar med Carl, Assad och den nya cold case-avd Q. Jag gillar Carl, han är en rätt humoristisk polis trots att han har en irriterande och krävande ex.fru(?), Vigga. Han mår dåligt av den händelse som bara flyktigt behandlas i boken då en kollega blev dödad och en annan totalförlamad. Detta är en spännande historia som jag hade svårt att släppa. Jag gick faktiskt upp klockan 5 två dagar i rad för att jag skulle hinna läsa så mycket som möjligt innan jag gick till jobbet. De delar av boken som handlar just om kvinnan i rummet är oerhört spännande och jag gläds åt att få läsa om en oerhört stark kvinna. Assad, Carls assistent är en riktig pärla som jag gärna vill träffa fler gånger. Jag gillar tonen i boken och kommer genast att kasta mig över Fasanjägarna. Jag vill hänga med Carl och Assad igen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nagelbitare...

Vitsippan, 1 oktober 2011

Min andra Jussi A-O deckare. Klart bästa! Så förskräckligt grymt och uträknat. Planera för sträckläsning för historien rullas upp sakta men det är först på slutet som man får veta bakgrunden till grymheterna. Kommisarie Carl ochassistenten Assad vid Avdelning Q inom Köpenhamnspolisen söker lösning på en kvinnas försvinnande.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Läs denna!

Agneta, 21 juli 2011

Till sommaren hör ju deckare till. Som högstadielärare vill jag läsa så många böcker som möjligt under sommaren, för att kunna rekommendera dessa till mina elever.
Boken tar oss med på en resa tillbaka till 60-talet parallellt med nutid och detta görs på ett fängslande sätt. Den är oerhört spännande och inte förrän i slutet fick man reda på bakgrunden till all denna grymhet som förekommer. Spännande från början till slut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Jättespännande

Hanna F, 1 maj 2011

Var lite tveksam i början; en trött och luttrad polis låter både välbekant och uttjatat i deckargenren. Men jag tycker boken överraskar positivt! Huvudpersonen anses som allmänt omöjlig att jobba med och han får då i uppgift att starta en egen cold-case-avdelning för att övriga poliser inte ska besväras av honom. Första fallet, ett fem år gammalt försvinnade av en kvinna, är ruggigt läskigt. Längtar efter fortsättningen!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej